Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Milyen pálinkafőzőt válasszak?

Ha hungarikumra gondolunk, sokunknak a pálinka jut eszébe. Egy baráti összejövetelen mindig ott van, és ez az egyik első dolog, amit a külföldiekkel meg akarunk ismertetni, ha hazánkban járnak. Sokan a boltban veszik meg a pálinkát, de vannak olyanok is, akik szeretnék ezt otthon is előállítani. Ekkor kérdezheti magától az ember, hogy melyik pálinkafőzőt válasszam? Ebben a cikkben segíteni szeretnénk neked, hogy megtaláld a neked legideálisabbat, amit majd a hazaipalinka.hu weboldalon tudsz beszerezni! 

A pálinkafőzés az elmúlt pár évben sokak hobbija lett. Ha te is szeretnéd ezt a hobbit elkezdeni, akkor először érdemes hobby pálinkafőzőt választani. Ha ezt veszed meg, nem kell amiatt aggódnod, hogy a minőségéből vesz el, csak azért, mert nem professzionális a gépezet. A „hobby” szó egyszerűen csak a méretére utal, mivel csak 5 literes. 

pálinka

Ha nagyobb főzőt szeretnél, akkor viszont van pár dolog, amit érdemes megfontolni. Kisüsti vagy egylépcsős lepárló legyen? Szimpla vagy duplafalú pálinkafőző az ideális?

Egylépcsős vagy kétlépcsős rendszer?

Egyik sem jobb a másiknál, a különbség abban van, hogy mi mit szeretnénk kihozni a gyümölcsből. A kisüsti párlat általában vaskosabb, aromásabb, „háziasabb jellegű” pálinkát állít elő, így sokan ezt kedvelik. A kisüsti, másnéven kétlépcsős lepárló kevésbé modernebb, így sokkal energia- és időigényesebb, emiatt az iparban annyira nem elterjedt. 

főzés

A nagyiparban leginkább használt pálinkafőző, az egylépcsős. Ezek sokkal gazdaságosabbak, emiatt hosszútávon jobban megéri, viszont kezdetben egy nagyobb befektetést igényel, mivel drágábbak is, mint a kétlépcsős változatuk. Ezek lényege, hogy a folyamat során nincs szükség finomításra, így egyetlen lefőzést követően fogyasztható párlatot kaphatunk.

Szimpla vagy duplafalú pálinkafőző?

Ha otthoni használatra, vagy nem nagy mennyiségű pálinkát szeretnél főzni, akkor érdemesebb a szimpla falút választani. Előnye, hogy gyorsan felfűthetők, takarékosak, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy kedvező áron beszerezhetők.

A duplafalú pálinkafőzőt inkább már nagyobb mennyiségű pálinkafőzésre használják. Ennek a hőtartása gazdaságosabb, a cefre melegítése egyenletesebb. Nagyobb biztonságban dolgozhatunk vele, hiszen a dupla falnak köszönhetően az odakozmálása elkerülhető. Ez azonban anyagi szempontból már nagyobb beruházást jelent.

főzés

A választás leginkább attól függ, hogy mekkora a keretünk, és hogy nagy mennyiségben, vagy csak otthoni használtra lesz. De akármelyik mellett döntesz is, a hazaipalinka.hu weboldalon mindent megtalálsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem