Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen posztert válasszak?

A poszterek manapság nagyon divatosak, hiszen térdíszítő hatásának köszönhetően nagy élvezettel tudjuk használni és könnyedén tudjuk cserélgetni őket. A poszterekkel képesek vagyunk feldobni az évek alatt unalmassá vált lakásunk falait, mert ízlésünk, kedvünk és személyiségünk szerint bármikor változtathatunk otthonunk kinézetén és úgy díszíthetjük fel, ahogy akarjuk.

Gondolj csak bele mennyi munkával jár egy falfestés, és milyen macerás tud lenni az egész lakás kitapétázása. Sokkal praktikusabb megoldás egy jól megválasztott fotótapéta vagy poszter, ami frankón passzol a szoba bútoraihoz és a dekorációk színéhez.

tapetaposzter_kanape

De mégis milyen poszterek léteznek? Mi alapján érdemes választanom?

Tapétaposzter Webáruház segítségével összegyűjtöttük neked azokat a szempontokat és tippeket, amelyek alapján gond nélkül kiigazodhatsz a poszterek világában, és pillanatok alatt megtalálhatod lakhelyed stílusához illő darabot/darabokat.

Amint meghallod a poszter szót és fiatalabb vagy, akkor rögtön a tinimagazinok közepén található, falra felragasztható képek ugranak be. Viszont, ha van jó pár évtized mögötted vagy a '80-as években voltál ifjú, akkor azok a "káprázatos" fotótapéták jutnak eszedbe, melyek egy csobogó patakot vagy egy hóval borított hegyvidéket ábrázoltak. Szinte minden ötödik család otthonában valamelyik szoba falán ott díszelgett egy ilyen "műalkotás". A panellakásokban volt a leggyakoribb jelenség, amire talán az lehet a magyarázat, hogy ezzel próbáltak egy kis természetet csempészni városi lakóházaikba. Vagy ki tudja…!?

tapetaposzter_etkezo

Olyannyira belénk ivódott a régi tré és giccses plakátok képe, hogy sokan megborzongunk az említésük hallatán is. Soha nem volt túl vonzó látvány, de ez csupán a nem megfelelő kép és a nem megfelelő bútorok párosítás miatt volt. Szerencsére ma már millió féle és fajta között válogathatsz. Anyaga lehet fényes vagy matt, tarka vagy fekete-fehér grafikával ellátott is. A különböző dizájnnal ellátott molinó meghökkentő módon dobja fel a bármennyire is purintán vagy egyszerű helyiséget, de a gondosan kiválasztott szolid változat az izgalmas környezetet nem teszi túlzsúfolttá.

Érdemes úgy kialakítanod a teret, hogy a poszter harmonizáljon környezetével, és benne megtalálható egy-két szín visszaköszönjön a szobában. Például a lefestett fal színe a képen megtalálható színek valamelyike legyen, vagy passzoljon a függöny, párna vagy szőnyeg árnyalatához.

Amennyiben klasszikus, letisztult bútoraid vannak egy-egy poszterrel nagyon szépen kiemelheted, mert így a kép kiváló fókuszpontja lehet majd a helyiségnek. Nagyon fontos, hogy ezektől sokkal hívogatóbb lesz a tér, és persze szórakoztató is!

Ha minimalista vagy épp modern lakásod van, válassz a városképet, grafikát, vagy az olyan tájképet, amely nem részletgazdag vagy nem túl romantikus.

tapetaposzter_kad

Azonban, ha romantikus típus vagy a virágos, vintage, erdős és egyéb tájképes plakát lesz a tökéletes választás számodra. Régi rossz berögződés ide vagy oda, pazarul tud mutatni egy tájképes poszter is, ha letisztult, modern vagy épp izgalmas bútorokkal vegyíted.

Ám, ha túlzsúfolt az otthonod, sok a dísztárgy és a rengeteg szín, olyat válassz, ami a lehető legvisszafogottabb mind mintájában, mind pedig színében. Lényeg az, hogy a soron következő szempontok alapján haladj a választásnál!

·         Gondold végig, hogyan érzed magad a legjobban, illetve milyen dekor tárgyakkal, növényekkel és állatokkal vagy körülvéve.

·         Válaszd ki a plakátnak szánt falat, és nézd meg, milyen bútorok vannak a környezetében.

·         Határozd meg a megfelelő színharmóniát a poszternek.

·         Keress inspirációs szöveges vagy szöveg nélküli képeket.

·         Végül keresd fel Tapétaposzter Webáruházat, ahol ezek alapján kedvedret válogathatsz számtalan fotótapéta és poszter között.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem