Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen rollert vegyek? – Rollerválasztási segédlet

Napjainkban egyre több alternatív közlekedési eszközt láthatunk városi sétánk során, ám van egy közülük, amelyik népszerűsége elképesztő mértékben növekszik, mégis legtöbbünk keveset tud erről a nagyszerű kétkerekűről.

A poént a cikk címében már lelőttük, hiszen a rollerekről lesz szó írásunkban, ám tartogatunk még sok érdekességet, ami biztosan meghozza a kedved egy kis guruláshoz.

A Bicajozz.hu segítségével összeszedtük milyen szempontok alapján válaszd ki a legmegfelelőbb kétkerekűt és boncolgatjuk kicsit miért is érdemes rollert használnod a mindennapi közlekedésedhez.

 

Autentikus vs. jövőbemutató

 

 

Talán a legegyszerűbb egyből a típusoknál kezdenünk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy autentikus általunk hajtott rollert választunk, vagy szuper innovatív elektromos kétkerekűt. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, ám abban nagy az egyetértés, hogy bármelyik verzióra esik a választás, mindkettővel megvalósítható a gyors, kompakt és biztonságos közlekedés.

 

 

Az eredeti koncepciót követő rollerek általában jól személyre szabhatók dimenziókat tekintve, hiszen magasságukon, a kormányuk szélességén és esetenként a kormánymű dőlésszögén is lehetőségünk van állítani. Ezen típusba tartozó rollerek főként a gyors városi közlekedésre lettek kifejlesztve, úgy, hogy közben a napi cardio edzésünkhöz szükséges mozgást is könnyen elvégezhetjük, hiszen ezen típus hajtásáról magunknak kell gondoskodnunk. Előfordulnak azonban stunt- és hórollerek is, amelyek speciális felhasználásuk miatt elég ritkák, de annál nagyobb élvezeti értékkel rendelkezik használatuk.

 

 

Ezzel szemben a futurisztikus elektromos rollereket a design és a funkció tökéletes elegye jellemzi, kényelmesek és jóval gyorsabb közlekedést tesznek lehetővé manuális testvéreiknél. Nyilván ezen típusok odafigyelést és út tervezést igényelnek, hiszen adott hatótávval és töltöttséggel rendelkeznek, így javasolt a töltőt magunkkal vinni, így könnye tudjuk újra tölteni kétkerekűnket. Fontos még megemlíteni, hogy a robogókhoz és más fosszilis energiahordozóval működtetett járművekhez képest sokkal környezetbarátabb megoldás egy elektromos roller. Nyilván az autentikus rollerekhez képest jóval drágább és sérülékenyebb egy elektromos verzió, ám gyors helyváltoztató képessége és kompaktsága miatt nagyszerű közlekedési alternatíva.

A választás szempontjai

 

 

Ha már eldöntötted, hogy Te is csatlakozol a rolleresek csapatához, fontos mérlegelned egy pár dolgot, mielőtt letennéd a voksod egy konkrét típus mellett. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amik alapján könnyen eldöntheted, hogy melyik típus lesz a legmegfelelőbb számodra:

  • életkor
  • testsúly
  • felhasználás helye (nagyváros, kisváros, falu)
  • felhasználás módja (sportos, lábbal hajtós – kényelmes elektromos)
  • design
  • anyagi lehetőségek
  • dimenziók (összecsukhatóság, kompaktság, méretre szabhatóság)

Ezen szempontok figyelembevételével sokkal könnyebb lesz a választás, hiszen, ha minden együtthatót megvizsgálsz nagyjából kirajzolódik a kép, hogy melyik típus illik a leginkább hozzád. Ám hogy megkönnyítsük a választást röviden leírjuk az adott típusok célfelhasználóit:

 

Autentikus, lábbal hajtható roller

Nagyszerű választás azoknak, akik szeretnének gyorsan, kellemes fizikai megerőltetés útján eljutni A-ból B-be. Fontos számukra az időtállóság és könnyen szerelhetőség és nem utolsó szempont a pénztárca sem.

Stunt roller

A stunt rollereket főként azok a fiatalok választják, akik a két keréken suhanás mellett szeretnek trükköket bemutatni rollerükkel. Szeretik a trendi, fiatalos designt és mivel sokat „nyúzzák” ezen kétkerekűeket jó, hogyha bírják a gyűrődést.

Hóroller

Egyértelműen a téli sportok szerelmeseinek készült, akik, ha kissé ráunnak a sílécre, a snowboardra vagy a szánkóra valami jópofa és extra szerkezettel szeretnék meghódítani a havas lankákat.

Elektromos roller

Tökéletes lesz azok számára, akik szeretnék elkerülni a dugókat és a szúfolt tömegközlekedési eszközöket úgy, hogy a közlekedési sebességükből keveset veszítenek. Aki szereti az innovációkat, az okos eszközöket, szemrevalónak találja a letisztult és futurisztikus designt, annak valószínűleg az elektromos rollerek valamelyikére fog esni választása. A legkörnyezetbarátabb közlekedési eszközök közé tartozik, ám ára legtöbbször hat számjegyű.

 

Verdikt

 

 

Bármelyik típusra esik választásod, mi már büszkék vagyunk rá, hiszen nem csak környezetedre gondoltál, de sokkal színesebbé tetted napjaink közlekedését. Ha lehetőséged engedi próbálj ki több verziót is vásárlás előtt, így élesben is ki tudod próbálni mit tud egyik vagy másik modell.

Ha szeretnél szakértőktől vásárolni és fontos neked a minőség, nézz körül a Bicajozz.hu rollerei között és találd meg a hozzád legjobban passzolót.

Az OP Story többi érdekes cikkét pedig itt olvashatod!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem