Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szőnyeget vegyek az erkélyre?

A különféle kárpitok és szőnyegek rendkívül könnyen képeseke feldobni az adott helyiséget komolyabb erőfeszítés nélkül. Ám vannak olyan szobák és terek, ahol elhelyezésük nehézkesebb a sok bútor, a kevés hely vagy épp az elhelyezkedés miatt. A helyiséglista talán szőnyeg szempontból legérdekesebbike az erkély, hiszen itt úgy kell otthonos hangulatot kialakítanunk, hogy a kárpit legtöbbször ki van téve természet viszontagságainak.

De akkor mégis milyen szőnyeget érdemes beszerezni az erkélyre? A válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk!

 

 

A szőnyegek alap funkciójukat tekintve olyan kiegészítők, amik egyszerre látnak el lakberendezési és funkcionális feladatot. Impozáns kinézetük hűen tükrözi ízlésvilágunkat, míg a padlón való fizikai jelenlétük mechanikai kényelmet és védelmet nyújt alsó végtagjainknak.

Így tehát kijelenthető, hogy minden szőnyeg többfunkciós szerepkörben tetszeleg. Ennek tudatában persze könnyebb beleugrani az adott kérdéskörbe, ám a gondolatmenet elején azonnal felmerül a kérdés, hogy az erkélyen lévő szőnyeget mégis hogyan kell használni és milyen gyakorisággal kell takarítani, no meg milyen anyagból érdemes választani?

Leszögezzük, hogy nincs tökéletes megoldás, ezért nem kell félni a kudarctól. Visszatérve a kérdésre, hogy mégis milyen az ideális erkély szőnyeg, hát valójában bármilyen. Bizony, nincs tökéletes megoldás, nincs egy non plusz ultra típus, amit alkalmazva elérhetjük a várva várt kényelmet és komfortot, hiszen e két dolog mindenkinek mást jelent. Azonban vannak tényezők, amiket jó, ha előre tisztázunk szőnyegvásárlás előtt!

 

 

Célszerű úgy választani, hogy a szőnyeg megfeleljen igényeinknek. Ha extra kényelemre és otthonos érzésre vágyunk, válasszunk hósszúszálú shaggy típust, ami királyi komfortot biztosít nekünk a reggeli kávé mellé, bár kint hagyni nem lehet, így fel kell készülnünk a ki – és berakosgatására.

Akinek fontosabb a látvány, válasszon szintetikus anyagból készült, designos kinti szőnyeget, amit pofon egyszerű takarítani, sőt esetenként akár kint is lehet hagyni.

Vegyük figyelembe a fizikai behatások gyakoriságát, mint napfény, szél, kosz és más szennyező anyagok, hiszen nincs rosszabb annál, ha az alapos utánajárást hanyagolva kiválasztott típusunk mindennek megfelel, csupán az erkélyen létrejövő körülményeknek nem.

Ha azonban szükség van egy olyan szőnyegre, ami nagyjából megfelel minden elvárásnak, akkor érdemes előhúzni a jolly jokert, a rongyszőnyeget, ami trendi és kissé eklektikus külsejével életet lehel a térbe, míg gyors és könnyű takaríthatósága miatt ideális lehet a kinti lerakásra.

 

 

Összegzésül tehát annyit érdemes megjegyezni az erkély szőnyeg mizériával kapcsolatban, hogy figyeljünk igényeinkre és a környezeti behatásokra, hiszen ezekkel kell nap mint nap megbirkóznia kedvenc kültéri szőnyegünknek!

Ha pedig szükséged van egy helyre, ahol a neked megfelelő szőnyeget pár kattintással ki is választhatod, akkor nézz be a Szőnyeg Katalógus webáruházába, ott mindent megtalálsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem