Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szűrőt válassz az autódba?

Az autó olajszűrője kritikus szerepet játszik a szennyeződések eltávolításában a motorolajból. A kenőrendszerben lévő tiszta olaj nemcsak javítja a motor teljesítményét, hanem megvédi a motor kopásától is. A legtöbb járműben az olajszűrő, egy elsődleges olajszűrő lesz. Az általad választott olajszűrő a jótól a legjobbig terjed, bár minden olajszűrő megfelelően működik, mégsem mindegy, hogy milyen szűrő van a kocsidban. Ebben a cikkben mindent elmondunk arról, hogy hogyan kell a megfelelő olajszűrőt kiválasztanod. Bármilyen szűrőre is legyen szükséged, az olajshop.hu weboldalon be tudod szerezni!

Íme néhány szempont, amit érdemes a kiválasztás előtt megvizsgálnod:

   1. Mi a vezetési stílusod?

A prémium kategóriás olajszűrő jól illeszkedik a „stop-and-go” forgalomba, vagyis könnyedén megbirkózik a forgalmi dugókkal, amelyek gyakran nagyobb olajnyomás-ingadozást okoznak, mint állandó sebességgel.

autók

   2. A nagyobb szűrő nem mindig jobb

Csak azért, mert egy nagyobb szűrő illeszkedik a motor menetéhez, nem jelenti azt, hogy jobban fog működni. Kövesd a gyártó ajánlásait a hatékony motorolaj-szűrés érdekében, mivel a rossz szűrő csak rontja a helyzetet.

   3. Használj jó motorolajszűrőt szintetikus motorolajhoz

Ha hosszabb az olajcsere-intervallumod, vagy szintetikus olajat használsz, akkor valószínűleg jó ötlet, ha a felső kategóriás szűrőmárkák közül választasz. Ezek a prémium szűrők segítenek hosszabb ideig megőrizni az olaj tisztaságát és tovább tartják tisztán a költséges szintetikus olajat. Minél jobb az olajszűrő minősége, annál jobb a szűrési hatékonysága is.

Ha azonban autód motorja hagyományos olajat használ, és rendszeresen viszed vizsgálásra, akkor nincs szükség a legjobb szűrőkre.

motorolaj

   4. Használj szintetikus olajszűrőket a hatékonyabb szűrés érdekében

A szintetikus olajhoz nincs szükség szintetikus olajszűrőre. A „szintetikus” a szintetikus olajszűrőben a szűrőanyagra utal. Szintetikus hordozót használ a hagyományos hajtogatott papír helyett. A szintetikus közegek általában jobban képesek a kis részecskék hosszabb ideig történő befogására. Ez több futásteljesítményt jelent a motorolajon, mielőtt cserére lenne szüksége.

Ha szintetikus olajszűrő használatán gondolkodsz, keress olyat, amely 10 000 mérföldes védelmet biztosít körülbelül 98%-os szűrési hatékonysággal. Kombináld szintetikus olajjal (hagyományos olaj helyett), és lesz egy páros, amely elég messzire megy!

Ezek után már nem lesz nehéz eldöntened, hogy milyen szűrőt válassz! Ezeket mind egyszerűen meg tudod rendelni az olajshop.hu weboldalon!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem