Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen világítást válasszunk a kertbe?

A tavasz beköszöntével, kertünk is megújul, hiszen ilyenkor valósítjuk meg a télen megálmodott ötleteinket. Előtérbe kerül az udvar megvilágításának áttervezése is. A kontaktor.hu weboldalán nézelődve sok-sok ötletet találunk. A vezetékes, telepített kerti lámpák masszívak, mi magunk döntjük el a fény erősségét.

Ahol sötétebbek a helyek és fontos lenne az erős megvilágítás, ott nyilván erősebb fényforrást fogunk használni, ilyen lehet például a pergolák mellett, míg ahol a növények sejtelmes kihangsúlyozása a cél, meghittebb fényt használunk. A vezetékes lámpákból választhatunk hagyományos, vagy ledes lámpa megoldást is. Az utóbbi megtervezésénél fontos szem előtt tartani, hogy csak olyan helyen lehet beépíteni, ahol már nagyobb átalakítást nem fogunk tervezni, hiszen a földbe építjük a kábeleket.

Ilyenek lehetnek például a kert pihenő részei, az ösvények mellett, vagy a közlekedő útvonalak mentén. A másik fajta megvilágítás a napelemes megoldás. Többféle méretben és formában kaphatóak. Vannak földbe szúrhatók, vagy akár magas, álló lámpák is. De sajnos a napelemes fényforrás hátránya a telepítettel szemben az, hogy nem erős a fényük. Éppen ezért mellékfényforrásként érdemes használni, például szépen kihangsúlyozhatja a növényt, ha a szárak közé szúrjuk le.

Mobilok, tehát könnyen áthelyezhetőek máshova. Ahogy évente változik kertünk, ez a megoldás gyorsan variálható. Hogy minél szebbé és varázslatosabbá tegyük kertünket, fontos nagyon megtervezni mit szeretnénk hangsúlyozni, vagy éppen csak sejtelmesen kiemelni. Ha kerti LED világítás mellett döntünk, figyelembe kell vennünk az IP védelmet is, mint a fröccsenő víz, a por, vagy éppen a tartós víz alá merítés elleni védettséget. Ilyen lehet például a homlokzat megvilágításánál használt fényforrás is, főleg akkor kell nagyobb figyelmet szentelni rá, ha utcafronti, mert a szennyezettségnek jobban ki van téve.

Az álló és leszúrható lámpákat autóbejárók, járdák, illetve a dísznövények megvilágításánál érdemes használni. Léteznek LED lépésálló lámpák is, melyeket járdáink mentén, vagy éppen teraszunkon tudunk jól hasznosítani, de mivel ezeknek cseréje elég bonyolult, figyelnünk kell választásuknál arra, hogy igen időtálló legyen. Vannak extrém kialakítású kertek és udvarok, medencével, vagy tavakkal szépítve, melyeknek megvilágítása gyönyörű látványt nyújthat, ha megfelelően tervezzük meg.

Járdák kiemelése biztonsági okokból is figyelemre méltó. Házunk falát is fénnyel áraszthatjuk el, mely desing látványt adhat. Udvarunk kiemeléséhez a reflektor fények mutatósak, a mozgásérzékelővel ellátott igen praktikus. Már akkor érzékel, mikor még oda sem értünk, így teljes kényelmet és biztonságot nyújt. Ez a fajta megvilágítás LED fejlődése a legelőre haladottabb. Tehát egy jól megtervezett kert, udvar fényei hangulatot és biztonságot adhatnak, gyönyörű látvánnyal együtt, ezért figyeljünk nagyon a megtervezésére.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem