Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen vitaminokra van szükséged nyáron?

A szervezetnek a nyári hónapokban nagyobb szüksége van bizonyos vitaminokra.  Ennek okai olyan tényezőkhöz kapcsolódnak, mint a megnövekedett energiaszükséglet, a gyorsabb anyagcsere és a melegebb időjárás.  Testi egészségünk szempontjából nagyon fontos, hogy ezeknek a vitaminoknak a szükségletét kielégítsük.  Ha nem, akkor fáradtnak vagy kimerültnek érezhetjük magunkat, és szervezetünk nem fogja megkapni azokat a vitaminokat, amelyek a téli felkészüléshez szükségesek.  Ebben a cikkben megtudhatod, hogy melyek azok a vitaminok, amelyeket nyáron mindenképp be kell szedned. Ezeket mind megvásárolhatod a Niyodo.hu weboldalon!

1.      A-vitamin

 A nyári napsütésben az ultraibolya fény károsítja sejtjeinket.  Ez a bőr öregedését és ráncok kialakulását okozhatja.  Éppen ezért rendkívül fontos a helyreállító vitaminok, például az A-vitamin bevitele. Az A-vitamin hiánya nem csak bőrproblémákat okozhat.  Ezenkívül hiányos hajhoz, körmökhöz, fogakhoz és csontokhoz, valamint általában kimerültséghez és látásproblémákhoz vezethet. Az A-vitamin megtalálható a növényi és állati eredetű élelmiszerekben. Íme néhány A-vitamint tartalmazó élelmiszer: brokkoli, mángold, cukkini, sárgarépa, burgonya, dinnye, pirospaprika, grapefruit, borsó, görögdinnye, halolaj, tej, vaj, tojás, vese, sajt és  joghurt.

2.      C-vitamin

 A C-vitamin nagyon fontos vitamin az immunrendszer számára.  A C-vitamin hiánya a bőrszárazság, az izom- és ízületi fájdalmak, a szőrtüszők gyengesége, a fogyás, az orrvérzés és a késői sebgyógyulás okai.  A C-vitamin tehát nagyon fontos az egészséges nyár biztosításában és a téli hónapokra való felkészülésben.

A C-vitamint tartalmazó élelmiszerek egy része: eper, dinnye, kivi, narancs, grapefruit, mandarin, citrom, áfonya, petrezselyem, zöldpaprika, pirospaprika, csipkebogyó, vörös káposzta, rakéta, zsázsa, karfiol, papaya, brokkoli, zöld  bab, édesburgonya, borsó és  hagyma.

3.      D-vitamin

Mivel a D-vitamin a napfényből szintetizálódik, a hosszú téli hónapokban kritikus szintre csökkenhet.  Ezért a legjobb, ha megállítjuk ezt a szintcsökkenést, és nyáron növeljük a D-vitamin mennyiségét a szervezetben.  A szervezetnek így segíthetünk felkészülni a télre.  A D-vitamin-hiány okozta problémák közé tartozik a kedvetlenség, ízületi és izomfájdalmak, súlygyarapodás és emésztési problémák.

A D-vitamin a napfény hatására szintetizálódhat a szervezetben.  Azonban bizonyos élelmiszerekből is lehet D-vitaminhoz jutni.  A főbb D-vitamint tartalmazó élelmiszerek: Kefir, sajt, joghurt, tej, ayran, halolaj, gomba, petrezselyem, lóhere, zab, makréla, lazac és  máj.

4.      E-vitamin

 Az E-vitamin antioxidáns hatással van a sejtmembránra és segíti a sejtek megújulását.  Ezenkívül javítja a bőr és a haj egészségét.  Ezek az előnyök fontos vitaminná teszik a nyári szezonban.

 Az E-vitamint tartalmazó élelmiszerek egy része: mángold, napraforgómag, mandula, spenót, fekete káposzta, őrölt pirospaprika, spárga, búzacsíraolaj, mogyoróolaj, mandulaolaj, pórsáfrányolaj, fokhagyma és földimogyoró.

 A nyári hónapok alatt szervezetünk könnyen kimerülhet, ezért fontos a megfelelő táplálás. Ennek érdekében érdemes ellátogatnod a Niyodo.hu weboldalra, ahol kedvező áron szerezheted be a nyár szükséges vitaminjait!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem