Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Minden, amit a digitális csatlakozókról tudni érdemes

A digitális csatlakozók mindenhol jelen vannak, szükségünk van rájuk minden alkalommal, mikor PC-t használunk, sok esetben zenehallgatáshoz is, de még a TV-hez is. Általában nem kell sokat bajlódnia velük az átlagembernek, hiszen minden megvásárolt eszköz mellé megfelelő csatlakozóval ellátott kábeleket kapunk, mégis nagy fejtörést tudnak okozni egyes esetekben. Kommersz téren kezd magának teret hódítani a mindenre is alkalmas USB Type-C, de összességében elmondható, hogy ahány fajta eszköz, annyi féle csatlakozó.

Legyen szó bármilyen helyzetről, a muszakiwebbolt.hu minden eshetőségre fel van készülve, és tág termékpalettával várja a vásárlókat.

muszakiwebbolt_kabelek

Kábelek

Egy régebbi eszköz beüzemelésekor mindig az első akadály szokott lenni a kábelek hiánya. Manapság már egész más csatlakozókon keresztül mennek át a különböző adatok, mint korábban, így kellemetlenséget tud okozni, ha a szekrény mélyéről előhúzott tartalék monitorhoz kábelt már nem találtunk. Ilyen esetekben nem kell kétségbeesni, csupán konstatálni a csatlakozó típusát, és a megfelelő forrásból könnyedén be tudjuk szerezni. Olykor nem árt tartalékot is elrakni a fontosabb típusokból, hiszen a legváratlanabb pillanatokban is elő tud fordulni egy véletlen, aminek következtében sérül a kábelünk, ezzel ellehetetlenítve, hogy dolgozzunk, vagy épp kikapcsolódjunk.

muszakiwebbolt_atalakito

Átalakítók, konverterek

A leggyakoribb szituáció, amikor azzal szembesülünk, hogy a mi kábelünk vége ’A’ típusú, de a csatlakozó, amibe bele kéne mennie az viszont ’B’ típusú. Az ilyen helyzetekre kínálnak lehetőséget az átalakítók és konverterek, amik olykor életmentőek tudnak lenni, hiszen amikor már feladnánk a reményt, egy megfelelő adapter mindig ki tud minket húzni a bajból. Szerepük azonban nem azonos, a legnagyobb különbség a kettő közt az, hogy míg az egyszerű adapterek egy bizonyos kialakításból egy másikat csinálnak, addig a konverterek ezen felül még a beérkező jelet is átalakítják (lásd: HDMI -> VGA). Komplexitásukból fakadóan nem csak tudásuk, de áruk is sokszorosa szimpla társaiknál.

muszakiwebbolt_eloszto

Elosztók, hosszabbítók

Ezen kategóriába tartoznak azok az eszközök, amik képesek a bemenő jelet több kimenetre leágaztatni, illetve ugyanezt fordított irányban. Egy HDMI switch esetében például kiválaszthatjuk a beérkező jelek közül a számunkra relevánsat, és megjeleníthetjük egy erre a célra szolgáló központi monitoron. Ha pedig ugyanazt a tartalmat szeretnénk több helyen is látni, egy splitterre lesz szükségünk. A hosszabbítók, jeltovábbítók feladata egy beérkező jel akadálymentes eljuttatása a célba, legyen szó nagy távolságról vagy zavaró tényezőkről, mint például egy infra jel esetében a szekrényben elhelyezett vevőegység.

Bármilyen digitális kábellel, csatlakozóval vagy akár egyéb műszaki cikkel kapcsolatban, keresd bátran a muszakiwebbolt.hu-t, akik garantáltan tartogatnak életmentő megoldásokat számodra!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem