Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire érdemes figyelni, ha hálózati töltőt vásárolunk?

Az első fontos dolog, hogy a megvásárolt töltő megfeleljen a telefonunkhoz, tehát kompatibilis legyen vele. Telefonunk nélkülözhetetlen kiegészítője a töltő. Általában a gyártócégek csomagolnak az új telefonok mellé ezt is, de mára már egyre több cég valami okból mellőzi. Ezért nekünk kell a telefonunk mellé egy töltőt beszerezni, de ezt átgondolva kell megtennünk. Előfordulhat az is, hogy a régi töltő helyett újat kell vásárolni. Partnercégünk, a bluedigital.hu segít kiigazodni a piacon kapható kiegészítőkkel kapcsolatban. Mivel több féle típus létezik, könnyen elveszünk az útvesztőben. Cikkemmel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy mit tarts szem előtt a választáskor. Egy jó töltőnek nem csak a telefonodnak kell megfelelnie, hanem a te igényeidnek is. Ezt szem előtt tartva, lássuk mire figyeljünk.

Fontos figyelembe vennünk bizonyos paramétereket is. A gyors vagy vezeték nélküli tőltésekre csak abban az esetben lesz lehetőség, ha a telefonunk ezt a megoldást tudja kezelni. Ellenkező esetben nem éri meg ilyen típust vásárolni. A gyorstöltés funkció nagyon praktikus  lehet, például azoknak, akik sokat autózgatnak. Érdemes odfigyelni az árakra is, hiszen egy feltűnően olcsó darab, amely nem rendelkezik megfelelő tanusítvánnyal -ami az Európa Unió országaiban a  CE, mely a biztonsági tanusítvány jelölése-, az bizony károsíthatja, de akár teljesen tönkre is teheti telefonunkat. Mindenki tudja, a minőség általában az árban is megmutatkozik.

Több szempont is van, melyet figyelembe kell vennünk vásárláskor. Az egyik a csatlakozó, melyből 3 féle létezik, az USB-C, mely mára már szabvánnyá vált és előnye a bármely irányú csatlakoztatás. A másik fajta a Lightning, mely egy szimetrikus csatlakozó és kimondottan a iPhone telefonokhoz való. A harmadik a Micro-USB, ami a régebbi tipusú telókhoz csatlakoztatható, de lassan kifutó termék lesz.

A másik szempont a teljesítmény, amely a legfontosabb paraméter. A töltő teljesítményének mindenképpen meg kell egyeznie, a telefon vagy az akkumulátor teljesítményével. Ha esetleg a töltő nagyobb teljesítményű, csak akkor nem probléma, ha ezt a telefonunk támogatja.

Figyelembe kell még venni az áramerősségét, töltési szabványokat, védelmi mechanizmusokat és a töltőhöz csatlakoztatható kábeleket. Ez utóbbi általában a töltők részét képezik, de ma már a töltőről levehető, ami azért előnyös, mert így a telefonodat akár hozzá tudod csatlakoztatni a számítógépedhez is. 

Több féle töltőből választhatunk a weboldalon, mégpedig a hagyományos töltőből, a gyorstöltőből, az autós töltőből, a vezeték nélküli töltőből, a töltőállványokból és a Powerbankokból. A hagyományosat általában még hozzá csomagolják a telefonokhoz, mely esetében a kábel, vagy az adapterhez hozzá van csatlakoztatva, vagy külön álló, hogy telónkat akár más eszközzel is össze lehessen kötni. Ez a fajta, alapkivitelben és gyorstöltő formában is elérhető. A másik a kimondott gyorstöltő, mely nagyon biztonságos a telefonra nézve, természetesen gyorsabban tölt a hagyományos töltőknél, csak a telónknak támogatnia kell ezt a funkciót. A vezeték nélküli töltők, lassabbak mint a vezetékes társaik, csak rá kell helyezni a telefont, olyan mint egy alátét. Nagyon szép és stílusos. Az autós töltők általában a sokat utazók számára készültek, általában több telefont egyszerre is tudnak tölteni. A töltőállvány egy igen jó megoldás lehet egy irodában, ahol egésznap a töltő egy tartó is az eszközünk számára. Szinte alkalmas a  legtöbb típusú csatlakozóval ellátott telefonokhoz. A Powerbank, mely hordozható energiaforrás és nem csak a telóhoz alkalmazható. Mivel saját áramforrással rendelkeznek, ezért telefonunk külső akkumulátoraként szolgálnak, amit előre fel kell otthon töltenünk. 

Hát láthatjuk, a kereskedelem kissé feladta a leckét, de komoly körültekintéssel, biztosan megfelelő töltőt vásárolunk. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem