Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire jó az olajszűrő?

A téli autógumi cserekor a legtöbben más apró alkatrészeket is kicseréltetnek, újratöltetik a hiányzó vagy fogyóban lévő folyadékokat és ellenőrzik, hogy minden rendelkezésre áll e a téli fagyok eljövetele előtt. A hidegindítások időszakában és az olajcserék idején célszerű megkülönböztetett figyelmet szentelnünk az olajszűrőre is, hiszen ez az apró szegmens sok fejtöréstől védhet meg minket.

Az olajshop.hu segítségével körbejártuk az olajszűrő témáját, rávilágítunk miért kell egyáltalán, miért érdemes időszakonként cserélni és hogy an is működik az olaj a motorban.

 

Hogyan segít a motorolaj a működésben?

 

 

Először érdemes tisztázni, mi is az olaj szerepe a motorban, miért van szükség motorolajra. A motortérben elképesztően összetett és folyamatosan működő rendszerek és alkatrészek mozognak, amelyek akarva akaratlanul öszzeérnek, helyenként folyamatosan súrlódnak és erőhatást gyakorolnak egymásra. A zökkenőmentes működés és a komoly súrlódás elkerülése érdekében a fejlesztők anno rájöttek, hogy szükség lesz valamilyen sikamlósságot elősegítő anyagra, amely megfelelő kenést biztosít az alkatrészeknek, így növelve azok élettartamát.

Ezután az összes autóba beépítették az olajrendszert, így biztosítani tudták a megfelelő kenést és az autók ezáltal kevésbé voltak szervízigényesek. Ennek ellenére a folyamatos súrlódásnak köszönhetően bizony keletkezik némi melléktermék, kosz és morzsalék, amely ilyenkor az olajban landol és vele együtt kering az olajrendszerben. Emiatt a rendszerbe szükséges volt beileszteni egy szűrőt, amely felfogja az adott szennyeződéseket és segít tisztántartani az olajat.

Mit kell tennünk, ha olajat cserélünk?

 

 

Ha olajcserére kerül sor célszerű az olajszűrőt is kicserélnünk egy úttal, hiszen így a friss és jó minőségű olajat megkímélhetjük a szűrőben ragad szennyeződésektől, így az olaj hatásfoka még magasabb lesz, míg az új szűrő még hatékonyabban lesz képes kiszűrni a szennyeződéseket.

Az olaj és a szűrő kiválasztásakor figyeljünk a gyártói ajánlásokra és próbáljunk meg minél jobb minőséget beszerezni az alkatrészből és az olajból egyaránt, így is növelve motorunk élettartamát.

 

Hol szerezzem be a szükséges alkatrészeket és a motorolajat?

 

 

Célszerű az olajat és a szűrőt egy helyről beszerezni, még a csere elvégzése előtt, így szakemberünk azonnal el is tudja végezni a szükséges beavatkozásokat. Erre talán a legmegfelelőbb hely az olajshop webáruháza, ahol a Világ legjobb olajmárkái mellett számos prémim minőségű alkatrészt vásárolhatunk úgy, hogy szakértői segítséget is igénybe vehetünk!

 

Reméljük írásunk segített picit megérteni miért is kiemelkedően fontos az olajszűrő cseréje és a jó minőségű olaj használata! Ha tetszett írásunk és olvasnál még hasonlókat, nézz rá az OP Stroy blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem