Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mit kell tudni a LiFePO4 akkumulátorokról?

Ebben a bejegyzésben arról írunk, hogy mit kell tudnod a LiFePO4 akkumulátorról. Ez az újabb típusú lítium oldat eleve nem éghető és valamivel alacsonyabb energiasűrűséget tesz lehetővé. Ezek az akkumulátorok nemcsak biztonságosabbak, de számos előnnyel is bírnak más lítium vegyületekkel szemben, különösen a nagy teljesítményű alkalmazásoknál. Ha a cikk végére a LiFePO4 akkumulátor mellett teszed le a voksod, akkor mindenképpen látogass el az elektrohungary.hu weboldalra, ahol minden alkalmazáshoz megtalálod a számodra legmegfelelőbb LiFePO4 akkumulátort!

De mi is az a LiFePO4 akkumulátor?

A LiFePO4 akkumulátor a lítium akkumulátor egyik típusa. A teljes neve Lithium Ferro (Iron) Phosphate Battery. Ez most a legbiztonságosabb, leginkább környezetbarát és leghosszabb élettartamú lítium-ion akkumulátor.

Nézzük is meg, mik a főbb tulajdonságai;

●      Biztonságos - Más lítium-ion akkumulátorokkal ellentétben a hőstabil LiFePO4 akkumulátort nem fenyegeti a hőkifutás, ami azt jelenti, hogy nincs láng vagy robbanás veszélye.

●      Környezetbarát – Vasból készülnek, ami egy közönséges fém. A többi akkumulátorokkal ellentétben, amik nikkelből és a kobaltból készülnek, amikből nincs olyan sok a földön, ráadásul ezek drágák, gondos kezelést és újrahasznosítást igényelnek.

●      Szuper hosszú élettartamú - A kémiai stabilitás, a vas-foszfát rendkívül erős kristályszerkezete miatt a LiFePO4 akkumulátor nem bomlik le. Töltés és kisütés közben nem fakul ki a lítium-ionok folyamatos hatása alatt. Mostanra a LiFePO4 akkumulátor élettartama átlagos körülmények között elérheti a 6000-szeresét.

Hol tudjuk a LiFePO4 akkumulátorokat alkalmazni?

  1. Napenergia és megújuló ipar

A LiFePO4 akkumulátor ideális az energiatároló rendszerekhez, mint például a napelemes és más megújuló rendszerek, mivel ez az akkumulátor biztonságos, hatékony és rendkívül hosszú élettartamú. A fejlett gazdaságokban ez lett a legnépszerűbb új generációs energiatároló akkumulátor. Az eredeti ólom-savas akkumulátorok helyett mindig különböző 12 V-os, 24 V-os és 48 V-os akkumulátor csomagokat érdemes választani.

  1. Kis napelemes rendszerhez

A LiFePO4 12.8V 38Ah Lítium-vasfoszfát akkumulátor jó választás kis szolárrendszerekhez, ahol a legfontosabb a hosszú élettartam. Ez az akkumulátor a kapacitása több, mint 80%-át megtartja még 2000 töltési ciklus után is, így több mint 7 évig tökéletesen tud működni.

    3. Elektromos járművekhez

A LiFePO4 50Ah 12.8V 640Wh Lítium-vasfoszfát akkumulátor tökéletes választás lehet kisebb sebességű, elektromos járművekhez. Manapság sok alacsony sebességű jármű, például a golfkocsik, a járőrkocsik és a turistakocsik LiFePO4 akkumulátorokat használnak a trójai mozgató akkumulátorok helyett, mivel ez az akkumulátor könnyebb, gyorsabb és jobb teljesítményt nyújt magas hőmérsékleten. A LiFePO4 akkumulátorok hosszabb élettartama is óriási előny, mivel az akkumulátorrendszert a mélytöltésen és a kisütésen keresztül hajtják végre.

Ha ezek után meggyőződtél róla, hogy ez a neked tökéletes akkumulátor, akkor látogass el az elektrohungary.hu weboldalra, hogy beszerezd következő akkumulátorodat, ami hosszú évekig hű társad lesz majd!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem