Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Növényi italkészítés házilag-spórolj a Vegitallal.

Sajnos ma már egyre többen vannak, akik tejcukor érzékenységük, vagy tejfehérje allergiájuk miatt nem fogyaszthatnak állati eredetű tejterméket.A kereskedelemben egyre elterjedtebbek a növényi eredetű italok, amikkel kiegészíthetjük táplálkozásunkat, vagy felhasználhatjuk őket a főzés során. Ahhoz, hogy rendszeresen tudjuk ezeket a növényi tejpótlókat fogyasztani, most még inkább bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba, mert a boltban kapható változatok sokszor igen borsos árúak. A legszerencsésebb megoldás, ha otthon készítjük el őket, így spórolhatunk is és biztosan tudjuk, hogy milyen alapanyagok kerülnek az italunkba.


A vegital.hu partnercégünknél kapható egy kis gépezet, mellyel egyszerűen otthon készíthetőek el a finomabbnál-finomabb növényi italok, egyetlen gombnyomással. Az összetevőket mi magunk válogathatjuk össze, gabonákból, gumókból, olajos magvakból, vagy éppen hüvelyesekből. Azért is előnyös házilag készíteni, mert sokkal érdekesebb, igazi ízeket tudunk előállítani. A folyamat nagyon egyszerű. Kezdéshez elő kell készítenünk a hozzávalókat. Olajos magok közül a legnépszerűbbek a kesudió, mandula, mogyoró, pisztácia, törökmogyoró. A gabonák közül használhatóak rizsfélék, zab, de akár a köles egyéni ízléstől és diétától függően. Hasznosak lehetnek a különböző hüvelyesek is, például a szója, földimogyoró, gyöngybab, mert ezekből főzhető a legjobban habosítható tejpótló. A kókusz például a pálmafélék családjából származik és nagyon finom ital készíthető belőle.


Az alapanyagokat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, hozzáöntjük a vizet és egyéni ízlés szerint ízesítjük, például egy pici sóval, édesítővel. Készíthetünk desszert italt is akár fahéj, kurkuma, hozzáadásával, tényleg csupán a képzelet szab határt a variációknak. Az otthon elkészített italok beltartalmi értékét növelhetjük növényi fehérje, akár kollagén peptid, vagy vitaminok hozzáadásával is. Érdemes még megemlíteni egy-két érdekességet a növényi italokkal kapcsolatban. Például a kókuszitalt fogyasztják a legnagyobb mennyiségben, és a szója a tejjel hasonló fehérje mennyiséget tartalmazhat.

De érdekesség lehet még számunkra az is, hogy a mandulaital szinte alig tartalmaz szénhidrátot, vagy éppen a rízsital energiatartalma is megközelíti a tehéntej tartalmát. Tehát láthatjuk, kis ráfigyeléssel, ezeket fogyasztva is egészségesen támogatjuk szervezetünket. Szerintem ez a Vegital növényi italkészítő nem hiányozhat egyetlen otthonból sem!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem