Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

ÖKO termékek az otthonodba

Minden igazi háziasszony szereti a tisztaságot maga körül, ezért meg is tesz minden tőle telhetőt, hogy családja tiszta és szép otthonban élhessen. Manapság ezerféle tisztítószer között találkozhatunk a boltok polcain. Az erős vegyszerek hiába bánnak el eredményesen a mocsokkal és a baktériumokkal, sajnálatos módon károsítjuk velük a környezetünket és a saját egészségünket is. Arról nem is beszélve, hogy a különböző vegyszereket és kozmetikumokot állatokon kísérletezve állítják elő és fejlesztik tökéllyé. Emiatt ma már sokan keresik fel az ÖKO termékeket, melyekből egyre több félét dobnak piacra. Ezek olyan termékek, amelyek alapanyagai ökológiai gazdálkodásból származnak, a csomagolása környezetbarát és újrahasznosítható, nem tartalmaznak mesterséges, szintetikus és adalék anyagokat és kizárólag növényi alapanyagokból tevődnek össze.

greenandclean_öko

Ahhoz, hogy zöldebb otthont teremts magadnak és a körülötted élőknek az első és legfontosabb az, hogy olyan módon válts környezettudatos megoldásokra, hogy ez számodra is fenntartható legyen. A Greenandclean Webáruházzal most összeszedtünk néhány praktikus módosítást, amellyel könnyedén átállhatsz környezet tudatos üzemmódra.

Válts környezetbarát tisztítószerekre!

A vegyszeres tisztítószerek radikális hatékonyságát meg kell fizetned. Minden hagyományos tisztítószer tele van szintetikus illatanyagokkal, egyéb adalékanyagokkal, erős és bőrt nem kímélő savakkal/lúgokkal, amik abszolút kártékonyak. Szerencsére jóformán minden tisztítószernek van, természetes alternatívája, így könnyű dolgod lesz.

greenandclean_cleaneco

Először is a folyékony mosószerekről térj át a mosódiós és növényi enzimes mosógélek használatára, melyek tisztán növényi eredetűek, és úgy hatnak, mint egy szappan. Nemcsak a bőrödet kímélik, hanem a ruhák anyagát is. Nem tartalmaznak olyan allergén összetevőket, amelyektől bőröd kiszáradhat, viszkethet. Ezekkel a termékekkel a természetet is véded, mivel foszfátot nem tartalmaznak, így használatával nem veszélyezteted az élővizeink élővilágát.

Ha már újítottál a mosószeren, érdemes vele együtt leváltani a hagyományos öblítőket is környezetbarát öblítőkre és mosóparfümökre, melyek a legkorszerűbb környezetkímélő technológiával készültek kizárólag növényi alapanyagokból. A hagyományos öblítők alig 1-2%-ban tartalmaznak illatanyagot. Azonban annál több olyan adalékot, ami károsítja a környezetet és még a mosógépedben is. A mosóparfümökkel pedig valódi illatélményben részesülhetsz, és közben a ruhád anyagát is megóvod. Fogalmad sem volt róla, Igaz?

Egy kis apróság, amit még érdemes beszerezned, ha makacs szennyeződéssel állsz szembe, ajánlatos egy folttisztító marhaepe szappant kipróbálnod, amely kíméletlen a kosszal, de kíméletes a környezettel és az emberi szervezettel szemben is.

A szokásos, hétköznapi takarítások során alkalmazott vegyszerek is fokozatosan helyettesítheted fürdőszobai- és a konyhai környezetbarát tisztítószerekkel. Ezek a szerek természetes anyagokat tartalmaznak, amelyek nem allergizálnak, nem csíramentesítik a termőföldet és összetevőik a legtöbb konyhában felelhető. Persze, ha nincs kedved ecettel, szódabikarbónával, sóval és egyéb szerekkel zsonglőrködni, akkor bátran válasz környezetbarát tisztítószereket, amelyek széles választékban megtalálhatóak az áruforgalomban.

greenandclean_eszközök

Műanyag helyett, válasz organikusat!

Manapság akárhova nézel, műanyagot látsz, hisz minden hétköznapi tárgynak van műanyagtartozéka. Fogkefe, konyhai eszközök, takarító-eszközök, tárolók. Nem szükséges minden műanyag eszközt azonnal környezetbarát verzióra cserélni, ha még használható. Ellenben, ha valamilyen műanyag használati tárgyad kidobásra megérett, bátran nézz körül az fakultatív megoldások között. Mindenképpen találsz egy fából, fémből, üvegből vagy organikus (lebomló) anyagból készült változatot. Vegyük példának a mosogató szivacsot. Vannak háztartások, melyekben haviszinten kettőnél több mosogatószivacs is elhasználódik, amely éves szinten 30 - 41 darabot jelenthet. Ebben a helyzetben célszerű bio natural mosogatószivaccsal felváltanod a régit, hiszen kisebb környezetterheléssel járnak, mint a hagyományos mosogatószivacsok. Újrahasznosított alapanyagokból gyártották. Természetes kenderrostból készített dörzsfelülettel és a hozzá illő kiváló minőségű poliuretán szivaccsal kialakított mosogatószivacs. A hatékony, de mégis kíméletes dörzshatást a felhasznált növényi eredetű anyagoknak köszönhetjük

Ha kedvet kaptál környezetbarát háztartás kialakításához, nézz körül a Greenandclean Webáruház oldalán, ahol számos ÖKO terméket találsz. Folyamatos újdonságok és akciók révén és a széles kínálatnak köszönhetően, otthonodat könnyedén meg tudod tölteni olyan termékekkel melyek nem káros a környezetre és rád sem.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem