Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

ÖkoDivat és Fenntartható Életmód

Te sem tudod kikerülni azokat a híreket, melyek a divatipar rettentő pazarlásáról, az azzal keletkező szemét mennyiségéről szólnak? Ugyanakkor nem tudod elkerülni azon celebek példamutató megjelenését sem, akiknek nem a flancos új estélyi az első.
Neked nem kell celebnek lenni, nézzük hogyan teheted a ruha vásárlásod egyszerűbbé és fenntarthatóbbá. Spoiler: tudok hozzá sokféle öko, GreenBrands díjas mosógélt ajánlani.

#1: Ruhatár átalakítás: Az öko-divat nem csak az új, drága öko-márkák vásárlását jelenti.  Már most több, praktikusan öko öltözéked lehet a szekrényedben. Kezdd el az öltözéked átszabásával, vagy cserélj ruhákat barátaiddal. Használt ruhák vásárlásával is hozzájárulhatsz a fenntarthatósághoz.
 
#2: Fenntartható anyagok: Vásárláskor figyelj az olyan anyagokra, mint a bio-pamut, bambusz vagy újrahasznosított poliészter. Ezek a természetbarát anyagok csökkentik a környezeti lábnyomot.


#3: Minimalizmus: Az öko-léttel összefonódik a minimalizmus. Kevesebb ruhadarab és tárgy segít fenntarthatóbbá tenni az életedet, és kevesebb hulladékot termelni. Közben pedig nem érzed zsúfoltnak az élettered, több szabad tér lesz a kreativitásod áramlásának.
 
# 4: Tudatosság: Tanulj azokról a márkákról, amelyek valóban fenntarthatóak. Nézd meg azokat a cégeket, amelyek elkötelezték magukat a környezetvédelem mellett, és támogasd őket. A zöldüzlet menő. A pazarlás és természetrombolás nem az.
 
#5: DIY divat: Kreativitásod szabadjára engedése által saját öko-divat darabokat készíthetsz. Kombináld a meglévő darabogat-anyagaokat kedved, hangulatod szerint. Kísérletezz újrahasznosított anyagokkal és alkothatsz egyedi öltözékeket is egy kis varrás tudással.


#6: Gondolkodj helyi szinten: Támogasd a helyi tervezőket és vásárolj helyben készült ruhákat. A magyar divat nem éppen központja a világ divatiparának, de érdemes figyelemmel kísérni. Ez nemcsak a környezetet védheti, hanem a helyi gazdaságot is erősítheti.
 
#7: Egy kis ráncfelvarrás: Ne feledj gondoskodni a ruháidról. A megfelelő karbantartással hosszabb ideig használhatod őket. Leesett egy gomb vagy kilyukadt a hátán? Ugyan, pár öltés és kész. Talán új hobbira is találsz.
 
#8: Társadalmi felelősségvállalás: Ismerd meg a munkafeltételeket és a gyártási folyamatokat a ruhák mögött. Támogasd azokat a cégeket, amelyek tisztességes munkakörülményeket és béreket biztosítanak a munkavállalóiknak. Ez ma már könnyebb, mint gondolnád, hiszen ha valamire jó a közösségi média, talán a visszásságok feltárásásra mindenképpen.
 
Reméljük, hogy ezek az ötletek segítenek neked abban, hogy még inkább öko-tudatos legyél a mindennapi életben. Az öko-divat és a fenntarthatóság fontosak, és egy kis odafigyeléssel mindenki hozzájárulhat a bolygónk védelméhez. Köszönjük, hogy velünk vagy ezen az úton!

Próbáld ki és add tovább az ötleteket!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem