Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Száraztáp vagy nedvestáp

 

A helyes táplálkozás nem csak az emberek életében fontos, hanem kis állataink életében is. A kutyák egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű, mennyiségű táplálék. A gazdiknak ilyenkor rengeteg kérdés kavarog a fejükben, hogy milyen eledeleket kell biztosítaniuk számukra, ahhoz hogy sokáig egészségesek maradhassanak kedvenceik. Cikkünkben a Kedvence.hu webshopjának segítségével kiderítjük, hogy milyen tápot érdemes biztosítani számukra, melyik a legmegfelelőbb.

kedvence_kutyatap

Milyen tápot válasszak kutyusomnak?

Rengeteg módja van annak, hogy mivel etessük kedvenceinket. A bőség zavara viszont jelentősen megnehezíti a gazdik helyzetét, akik nem igazán tudják pontosan, hogy milyen táplálék a legideálisabb. Az első szempont, ami alapján választani kell, az etetés módja. Rengeteg gazdi a nedves konzerveket részesíti előnyben, a másik részük inkább csak a száraztápot, míg vannak olyanok is akik a házi koszttal való etetésnek a hívei. Nyilván a táppal való etetés tűnik a legegyszerűbb módszernek, és a leg idő takarékosabbnak is. Az etetés módszerét nagyban befolyásolja még a kutya életkora, mérete, aktivitása, ha van valamilyen betegsége vagy egyéni igénye (például ha allergiás).

A száraztápok egyik nagy előnye a nedves eledelekhez képest, hogy a kutya jobban igénybe veszi, használja fogait. A rágások által kevésbé rakódik le lepedék a fogukon, ami által elkerülhető a fogszuvasodás is. Egy száraz tápra nehezebb lehet rá szoktatni a kutyákat, mivel a nedves tápok zsírokban gazdagok, a kutyáknak finomabb falatoat jelentenek. A konzerves etetés inkább a későbbi idősebb életkorban javasolt, amikor már nehezebben tudnak rágni. Fiatalabb, egészséges kutyák esetében néha csak kiegészítő táplálkozásként javasolt a szakemberek szerint. Ha a kiegészítő etetés mellett döntenénk, akkor a nedves tápok esetében jó minőségű terméket szabad csak megvásárolni. Figyelembe kell venni az összetételét, a termék minél nagyobb mennyiségben tartalmazzon húst, és állati eredetű fehérjét.

kedvence_nedvestap

Száraztápok előnyei

A szakemberek javaslata szerint, elsődlegesen a százaztáp lenne az ideális táplálék kisállataink számára. A konzervhez összetételéhez képet magasabb a rosttartalma, és fogaikra is kedvezőbb a hatása. Mivel elfogyasztása rágással jár, így a lepedékek, baktériumok nem telepszenek meg a fogakon, ezáltal elkerülhető a fogszuvasodás kialakulása, ami a kutyák esetében nagyobb veszélyt jelent, mint nálunk embereknél. Ezt a hatást a nedves tápokkal nem lehet elérni, mert ezek az eleségek inkább elősegítik a foglepedékek képződését. A táp kiválasztásánál az első feladat figyelembe venni kutyusod súlyát (méretét), életkorát, egyéni igényeit, amennyiben például allergiás egy összetevőre (pl.csirke). Egy kölyök kutya szervezetének jelentősen több ásványi anyagra van szüksége, mint egy felnőtt kutyának, hiszen még növésben van. Nagytestű kutyáknál arra kell, figyelni hogy megkapja a szervezete a megfelelő mennyiségű, s minőségű tápot. Ha nincsen biztosítva számára akkor elképzelhető, hogy későbbi életszakaszában problémák lesznek csontjaival, és ízületeivel. Az alap testi adottságok figyelembe vétele után a következő feladat eldönteni, hogy milyen fajta tápot válasszunk. Megnehezíti a dolgunkat, hogy a boltok polcain, az internetes oldalakon rengeteg féle választékban kaphatók. Ahhoz, hogy kisállatunk nagyon sok évig egészséges legyen, fogai, bundája egészséges maradjon érdemes pénzt áldozni prémium minőségű tápokra. Ezekben a prémium tápokban már megvan az optimális mennyiségű tápanyag, ami a kutyák optimális fejlődéséhez szükséges, nem véletlenül ajánlják az állatorvosok is az ilyen tápokkal való etetést.

kedvence_kutyatal

Amennyiben van kutyád, és szeretnéd egészségesen táplálni, látogass el a Kedvence.hu wepshopjába ahol a prémium minőségű kutyatápok mellett, számos kiegészítőt, állattartáshoz szükséges felszerelést vásárolhatsz. Hasonló hasznos cikkekért, pedig kövesd figyelemmel az onlinePéntárca blog oldalát.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem