Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Tippek PVC falplanelek felhasználásához, amihez még szakember sem kell!

A műanyag falpanelek forradalmasították a lakberendezésről és a barkácsfelújításról alkotott gondolkodásunkat, lehetővé tették a lakástulajdonosok számára, hogy megfizethető áron teljesen megváltoztassák és újratervezzék a belső tereket, például a fürdőszobát és a konyhát. Ha te is éppen egy házfelújítás közepén vagy, akkor mindenképp látogass el a tapetaposzter.hu weboldalra!

Nehéz pontosan meghatározni a PVC falpanelek használatának minden előnyét, mivel egyszerűen olyan sok van! 

  • Költséghatékony: Nemcsak maguk a panelek négyzetméterenként olcsóbbak, mint a csempe, de nem kell habarcsot vagy tömítőanyagot vásárolni. A PVC fali csempék beszerelése egy egyszerű barkácsolási feladat, amelyet bárki bevállalhat!

költség

  • Könnyű beszerelés: Mint korábban említettük, a PVC falpanelek beszerelése hihetetlenül egyszerű. Nem kell fugázni, és az egyes műanyag csempék sokkal nagyobb felületet fednek le, mint a tipikus fürdőszobai vagy zuhanyzós csempe, így időt és pénzt takaríthatsz meg.
  • Alacsonyabb karbantartás: Mindannyian tudjuk, hogy a csempével kapcsolatos gondok egy részét a gondos tisztítási és karbantartási folyamat jelenti. A habarcs ragyogó fehéren tartása szinte lehetetlen, és a kerámiacsempék idővel valószínűleg megrepednek. A PVC fali csempe azonban karbantartásmentes megoldást kínál! Könnyedén letörölheted a felületet, így mindig újnak tűnhet!
  • Könnyű: Hasonlóan más műanyag dekorelemekhez, a PVC falpanelek rendkívül könnyűek. Ez megkönnyíti szállításukat, és biztosítja a zökkenőmentes telepítési folyamatot. Átlagosan egy PVC falpanel súlya 0,5 kg.
  • Tartósság: Amellett, hogy hihetetlenül sokoldalúak és kevés karbantartást igényelnek, a PVC fali csempék nagyon tartósak. Ez azt jelenti, hogy a PVC falpanelek hosszabb ideig megmaradnak anélkül, hogy ki kellene cserélned őket. Ezenkívül a PVC anyag szilárdsága és tartóssága azt jelenti, hogy a fürdőszobai csempe valószínűleg nem törik el szállítás és szerelés során, míg a hagyományos kerámia csempe könnyen összetörik.

fal

  • Biztonság és higiénia: A PVC falpanelek erősek, tűz- és vízállóak, segítik otthonod biztonságát. A PVC-t gyakran kezelik is, hogy biztosítsák a baktérium- és penészellenállást, ami azt jelenti, hogy ezek a műanyag fali csempék higiénikusabbak.

Látjuk, hogy mennyi előnye van ezeknek a paneleknek, de nézzük meg, hogy a gyakorlatban hogyan is működnek:

Ha azt tervezed, hogy PVC falpaneleket szerelsz a sérült falakra, ne fáradozz a fal előkészítése miatt. A legtöbb más falburkolatnál időigényes vakolási munkát vagy valami mást kell elvégezni. De a PVC panelek természetéből adódóan mindezt kihagyhatod, mivel ezek védőgátat képeznek a fal és a káros elemek között, így gond nélkül felszerelheted közvetlenül a sérült falfelületekre.

Egy másik klasszikus problémás helyzet a fürdőszobák fal- vagy padlólapjainak sérülése. Néhány más építőanyag esetében a burkolólap beszerelése előtt meg kell javítani, vagy el kell távolítani. A PVC panelekkel azonban közvetlenül a sérült csempékre burkolhatsz. Az eredmény egy sima, tetszetős felület lesz.

fal

Egyes esetekben a falakban lyukak vannak vagy a fali csempe meglazult. Ilyen helyzetben meg kell javítani a furatot, hogy szerkezetileg szilárd legyen a PVC panelek felszerelése előtt. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a PVC panelekhez erős felületre van szükség a rögzítéshez.

A lécek hasznosak lehetnek, de nem mindig szükségesek. Azokban az esetekben, amikor a falak egyenetlenek, a lécek megkönnyíthetik a munkát. Ez különösen igaz, ha PVC-paneleket téglafalakra vagy erősen elhasználódott téglára szereled. Az egyenetlen csempézett falaknál a lécek is jól jönnek. Fürdőszobákban vagy magas páratartalmú helyiségekben használj rothadásgátló lécet, mivel az tovább tart és segít ellenállni a nedvességnek.

A PVC paneljeit úgy tervezték, hogy megkönnyítse az élek egymáshoz illesztését. Ha valamilyen oknál fogva a nyelv és a horony nem illeszkedik könnyen egymáshoz, az oka valószínűleg a túl egyenetlen felület. Ez egy olyan eset, amikor a lécek hasznosak lehetnek, mivel nem szeretnéd, hogy nyomás nehezedjen magukra a PVC panelekre.

A különböző felületek burkolása még soha nem volt ilyen egyszerű! Ha készen állsz a következő renoválási projekted megkezdésére, fontold meg PVC paneleket, amiket a tapetaposzter.hu weboldalon tudsz beszerezni! 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem