Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Top 5 leghasznosabb dekoráció otthonodba

Ha a lakás dekorálásáról esik szó, sokan egyből az IKEA katalógus után nyúlnak és próbálnak ihletet meríteni a hűvös, skandináv stílust képviselő cég kompozícióiból. Pedig a lakberendezés nem nagy ördöngősség, csak egy lassú játék a színekkel, anyagokkal és formákkal.

A Szőnye Raktár segítségével összeszedtük azt az 5 dekorációs terméket, amellyel biztosan nem nyúlhatsz mellé!

 

1. Szőnyegek

 

 

Bizony az első dekorációs elem, amit említünk listánkon a földön kell keresni, hiszen egy jól eltalált szőnyeg teljesen újra képes gondolni egy helyiséget. A legtöbb dekorációs céllal megalkotott kárpit akarva akaratlanul funkciót is ellát, hiszen anyagtól és szövéstől függetlenül, fed, takar és melegít.

A szőnyeg választásnál egyszerűek a szabályok, hiszen a takarításigényes és forgalmas helyekre rövid szálú klasszikus szőnyegek illenek, míg a kevésbé forgalmas, privátabb helyiségekbe a hosszabb szálú, shaggy szőnyegek tűnnek jó választásnak.

 

2. Vázák

 

 

Listánk következő tagja egy érdekes lakberendezési kiegészítő, hiszen önmagában és virágokkal kombinálva is megállja a helyét. A vázák dekorációs forradalma nagyjából az Ókori Hellas idejére datálható, amikor is a funkcionalitás helyett elkezdtek mintázattal, sőt emberábrázolásokkal teli vázákat gyártani, pusztán a gyönyörködtetés miatt.

Egy jól eltalált színű és formájú váza tökéletes dísze lehet a konyhának, nappalinak és előszobának, de egy extravagáns darab magában is jól mutat egy lépcsőfeljáró süllyesztett rekeszében vagy a dolgozószoba asztalának sarkán.

3. Festmények

 

 

Manapság kihalófélben van a képzőművészeti alkotások alkalmazása az átlag háztartásokban, hiszen ezekre vigyázni kell és a legtöbb ember nem engedheti meg magának. Ez szomorú, pedig a kortárs alkotók munkái mellett a régmúlt darabjai is nagyszerűen mutatnak, akár egy modernebb környezetben is. A festmény, mint dekorációs elem, egyfajta önkifejezési forma, amely rávilágít ízlésünkre és emlékeztet minket arra, milyen csodálatos dolog is egy emberi kéz alkotta remekmű.

Használjuk bátran fantáziánkat, járjuk a piacokat és keressünk művészeket online, hiszen egy környezetét megkoronázó festmény könnyedén lehet otthonunk legcsodálatosabb része!

 

4. Gyertyák

 

 

A gyertyák mára elfeledett funkciója teljesen eltűnőben van, hiszen a minket körülvevő elektromosság térnyerésével a világítás már a lámpák és LED-ek dolga. A gyertya eredeti funkcióját elveszteni látszik, de ez pont kapóra jön nekünk, amatőr dekoratőröknek, hiszen így előtérbe kerül egy másik funkció, a kinézet. Így a gyertya egyből egy építőkockává válik, amellyel nagyszerű kompozíciókat hozhatunk létre az év bármely évszakában.

Csempésszünk minden szobába egy kis hangulatot a különféle gyertyák együtt való alkalmazásával, és hozzunk derűs, de mégis sejtelmes fényt az esti lazítás idejére, úgy, hogy a lámpákat pihenni hagyjuk.

 

5. Függönyök

 

 

Sok háztartásban már nem találkozhatunk függönyökkel, hiszen a modern reluxák tökéletesen elfedik a nap olyan sugarait, amiket már nem szeretnénk otthonunkba engedni. Így a függöny szükségtelenné válik és az emberek elégedetten konstatálják döntésüket. Pedig mekkora baklövés ez, hiszen a függöny fényvisszatartó funkciója mellett öltöztet is, így egy átlagos szobát képes a legcsodálatosabb hellyé varázsolni.

Akár készen vesszük, akár magunk varrjuk meg fontos, hogy minden helyiségbe olyan függönyt válasszunk, ami megfelel a szoba funkciójának és beleillik a már meglévő designba.

 

Ezzel listánk végére értünk, reméljük Te is beszerzel pár új kiegészítőt innen – onnan, ám ha szőnyeget keresnél, ugorj fel a Szőnyeg Raktár webáruházába, ahol több ezer típus közül válogathatsz!

Ha pedig olvasnál még hasonlóan érdekes témákról, irány az OP Story blogoldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem