Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Új kiskedvenc jön a házhoz? Így készülj fel!

A kisállatok egytől egyig minden ember életébe számos örömteli pillanatot, boldogságot hoznak, egyszóval bearanyozzák mindennapjainkat. Ám egy kisállat megvásárlása, akár örökbe fogadása nem csak örömteli pillanatot, hanem óriási felelősséget is hoz magával. Nagyon fontos tehát ha kis állattartásra adjuk fejünket, akkor felkészültek és tudatosak legyünk, biztosítsunk számukra minden szükséges felszerelést, kiegészítőt, időt s energiát is áldozzunk rájuk, és rendszeresen figyeljük egészségi állapotát, biztosítsunk neki minden szükséges orvosi ellátást (oltást). Cikkünkben most a kedvence.hu webshopjának segítségével gyűjtöttük össze nektek, hogy hogyan tudunk felkészülni a kis újonc kedvencünk érkezésére.

Tanácsaink által segítünk felkészülni nektek ezekre az örömteli pillanatokra, s szeretnénk megkönnyíteni ezzel az első fontos időszakot. Elsődleges feladatunk tehát otthonunk felkészítése a kis állat érkezésére, ahogy egy csecsemőt is felkészült otthonnal várunk, úgy egy kis kutyát is. Számukra is úgy kell kialakítani az otthont, hogy biztonságos és kényelmes környezetbe érkezzen. Minden veszélyforrást, legyen az különböző vegyszer, mérgező növény, árammal ellátott kábelek, távolítsuk el. Célszerű azokat a tárgyakat is el pakolni, amiknek az épségét szeretnénk megóvni. A kutyák többsége az első hónapokban szeret mindent meg rágcsálni. Biztosítsunk számára biztonságos rágó játékokat, melyekkel kedvére szórakozhat, amiket bátran rágcsálhat.

Érkezése után fokozatosan növeljük a terét, ahol mindennapjait tölteni fogja. Kerítsünk le neki az első napokban egy kis részt kutya ketrec segítségével, majd fokozatosan növeljük a teret, ahol tartózkodhat napközben.

Állandó környezetében biztosítsunk számára egy kényelmes pihenő sarkot, ahol az alvási idejét fogja tölteni. Ehhez szükségünk lesz egy kényelmes kutya fekhelyre, kutya párnára. Kiválasztásánál figyelembe kell vennünk kutyánk későbbi testi adottságait, testalkatának méretét. Érdemes olyan fekhelyet választani, amihez plusz 10 cm-t adjunk a párna méret figyelembevételénél. Így biztosan lesz elegendő helyük arra, hogy kényelmesen ki pihenjék magukat, vagy akár össze gömbölyödve szunyókáljanak. Ezek a kényelmes anyagból készült, puha fekhelyek nagyon kényelmesek lesznek a kis állatok számára, nagyon könnyen tisztán is lehet tartani őket, mosógépbe bátran be lehet rakni.

Ha sikerült kialakítani számára a sarkot a lakásban a pihenésre, és a szükséges kiegészítőket, mint a kutyapléd, és fekhely sikeresen be szereztük, akkor feltétlenül fontos biztosítani a kis kedvencek számára etető és itató tálakat is. Kiválasztás előtt a méreteket szintén figyelembe kell vennünk. Közepes és nagytestű kutyának biztosítsunk kb. 700 ml-es itató tálat. Az egyedül otthon töltött idő alatt ez bőven fedezi a szükséges folyadékot számára. Kisebb méretű szoba kutyusoknak ideális választás a kisebb méretű, 300-500 ml-es kis tál. A gumírozott talpú tálak rendkívül hasznosak, mivel evés vagy ivás közben stabilak, nem csúszkálnak. A tálak anyagát figyelembe véve a legjobban preferált a rozsdamentes fém tál, melyek egyáltalán nem allergizálnak, különösen fontos ilyet választani allergiás vagy allergiára hajlamos kutyafajták esetében, mint a yorkie, vagy bichon. Ezek a tálak nagyon könnyen tisztán tarthatók, funkcionálhat itatóként és etető tálként egyaránt. Természetesen a műanyag tálak is nagyszerű választások lehetnek, ezeket a kiegészítőket szintén nagyon könnyű tisztán tartani, higiénikusak és nagyon praktikusak.

A kis kutyák testi-lelki jólétéhez nem csak a gondozás, törődés járul hozzá, hanem a közös játéktevékenység is. Ezért az alapvető felszerelések fontos részét képezik a kutyajátékok is. A játéktevékenység nemcsak a testi s lelki jólétéhez járul hozzá, hanem az egészségmegőrzéséhez, valamint tanításához, neveléséhez is, ilyenkor felhalmozott energiáit pozitív módon vezeti le. Ezek a játékok nem csak arra vannak, hogy lefoglalják a kutyákat napközben az egyedül töltött idő alatt, hanem az együttjátszásban is fontos szerepük van. Különösen a kis kutyák fogai nagyon erősek, és masszívak különösen a növekedési fázisban. Ebben az első fogzásos időszakban érdemes beszerezni nekik rágó köteles játékot, melyet kedvükre rágcsálhatják, biztonságosan. Óriási szerepe van az új fogak növekedésében. A dorozmás rágható gumicsont, s a többi rágható gumijáték szintén kedvező hatással van a fogak növekedésének segítésében. A gumilabdák, frizbik által a későbbiekben pedig együtt mókázhattok a kertben, szabadban. 

A kiskutyák életében egy nagyon fontos feladatunk a szobatisztaságra nevelés. Ehhez eleinte nincs is másra szükségünk, mint kutya pelenkákra. A pelenka használat bizonyult kezdetben a leghatékonyabb megoldásnak, ugyanis amíg a kis kutya nem kapja meg az utolsó oltásokat, addig az utcára nem vihető le sétálni. A kis állatok elég kiszámítható időkben ürítenek, pl. étkezések után, játék után, és ébredés után is. Így ezeken a helyeken, érdemes elhelyezni a pelenkákat. Nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk, és ha sikerült elvégezni a dolgát az egyik pelenkára akkor feltétlenül jutalmazzuk őket finomabbnál finomabb jutalom falatokkal. Ahogy egyre jobban megérti, és rá érez a pelenka használatra egyre csökkenthetjük a letett pelenkák számát. Eljutunk oda, hogy már csak egy pelenkát fog használni, ami mindig azonos helyen legyen. Amennyiben az orvos már engedi a sétát, akkor az etetés és alvás után feltétlenül vigyük le, illetve jó ha a játéktevékenység is lent történik, így többször sikerül elvégezni a dolgát. Ilyenkor nagyon dicsérjük, simogassuk, jutalmazzuk és figyeljük meg, hogy kutyánk hálás lesz, nagyon hamar szobatisztává fog válni.

Látogass el a kedvence.hu webshopjába és szerezz be érkező kis kutyádnak minden szükséges kiegészítőt, alapfelszerelést, táplálékot, jutalomfalatot kiváló, megbízható minőségben. Legyen boldog, vidám és egészséges kis kutyád hosszú éveken át.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem