Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Vitaminok és ásványi anyagok a haszonállat tartásban - Megelőzés vagy gyógykezelés?

A vitaminok és ásványi anyagok mindig is nagyobb célt szolgáltak abban, hogy megelőzzük a hiányállapotokat, ami által erős, egészséges, jól fejlődő szervezetet tudunk biztosítani haszonállatainknak. A sok-sok évtized során sajnos az abraktakarmányok összetétele egyre gyengébb lett, ezért már nem biztosít olyan mértékű tápanyagokat, ami megfelelően elegendő lenne  állataink jó fejlődésében. A magtarhaz.hu weboldalon szuper összetételű termékek közül válogathatunk.

 Meghatározó tényező lehet a növény fajtája, fejlődési egyedi fázisai, betakarítási ideje, a talaj minősége és az hogy a tárolása, tartósítása megfelelő körülmények között történjen. Ha tartósan kisebb ellátást kap az állat, fennáll a veszélye annak, hogy bizony hiányállapotok alakulhatnak ki, ami miatt még akár mérgezés is felütheti a fejét. A gyártók nagyon igyekeznek optimális összetételű takarmányokat előállítani, de mielőtt vásárolnánk, mindenképpen kérjünk szakemberi segítséget. 

Az állatoknak már az anyjuk méhében is megfelelő makro-,és mikroelemekre van szükségük ahhoz, hogy egészségesen tudjanak fejlődni. Segítik a megfelelő sejtműködést, szövetek felépítését is. Ha nem megfelelő a takarmány összeállítása, felborulhat az anyagcsere működése, ezért kialakulhat a nagyon veszélyes növekedési, egészségügyi probléma, ami viszont termeléskiesést is okozhat. Az ásványi anyagoknak nagy szerepe van a csontvázrendszer tartásában és erősítik a fogakat. Építik az izmokat, szöveteket és fontos szerveket. A különböző testfolyadékokban és a vérképzésben igen nagy feladatot végeznek. Részt vesznek a gyomor, belek megfelelő működésében, ami ugyancsak elengedhetetlen a jó fejlődéshez, állataink testi felépítésében, hiszen a táplálék felszívódásában funkcionálnak.

A legkisebb állattól a legnagyobbakig, minden élőlénynek szüksége van a megfelelő tápanyagra, hogy jól tudjon működni és egészséges szervezete legyen. Társpartnerünk többféle állatnak-köztük sertés, baromfi, , bárány, nyúl-árusít kellő figyelemmel összeállított takarmányt, vitaminokat, ásványi anyagokat. Nekünk kell megfelelően gondoskodnunk állatainkról, hiszen amit az ember megszelídít, azért felelősséget kell hogy vállaljon! Gondoskodjunk hát róluk megfelelő törődéssel!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem