Fogyasztása alkalmas a dió és mandulafélékre allergiások számára,illetve autoimmun kórképekben szenvedőknek is jó alternatívát kínálhat a maglisztek helyett. Viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel,ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.
A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek,amelyeket szitálással szétválasztanak,illetve osztályoznak. Ilyen durvább szemcséjű frakció a földi mandula panír is,amely tökéletesen alkalmas húsételek,zöldségek,gombák, stb. panírozására.Hasonlóképpen viselkedik mint a normál zsemlemorzsa. A földi mandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.
Beltartalmi értékek 100 g termékben | |
Zsír | 25- 30 g |
Ebből | |
Telített zsírsav | 1,5g |
Omega-6 zsírsav | 11-13% |
Olajsav | 70 – 72% |
Energia | 480 – 500 Kcal |
Összes szénhidrát | 46 – 48 g |
Melyből cukor | 18 – 19 g |
Nyers rosttartalom | 6 – 8 g |
Fehérje | 5 – 6 g |
Keményítő | 24 – 26 g |