Bifido baktériummal és prebiotikus rostokkal. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus joghurt házi készítéséhez.
Nem tartalmaz glutént, semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergén összetevőktől is mentes.
Összetevők:
- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- Bifidobacterium lactis (probiotikum)
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin,
- szacharoz
Adagolása:
1 tasak 1 liter tejhez elegendő
YoBiotic kutúra tárolása:
+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)
Joghurt elkészítése Vegital Fermentáló géppel:
A tasak tartalmát alaposan keverd el 1 liter 56 °C-ra melegített tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán keresztül 46 °C-on (legegyszerűbb, ha termoszba teszed, vagy egyszerűen dunsztolod). 3,5 óra után, tedd hűtőszekrénybe, még legalább 6 óra hosszára, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben.