Emésztést könnyítő, testet üdítő fermentált ital. Tudtad, hogy a Kombucha enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztésedet, mint fermentált ital gazdagítja bélflórádat? Egykor a Császárok itala volt, most az italok császára. Kombucha ital 3-103 éves korig nemtől függetlenül mindenkinek. A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000. Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére. Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is. A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású. A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét. A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő. A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre. Alkoholtartalom: max.: 1,5% (v/v) Figyelmeztetés! A koncentrátumban elforduló esetleges szálasodás, üledék és gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a fermentált élelmiszereket jellemző tulajdonság. 500 ml koncentrátumból 20 pohár kombucha ital készíthető. Felbontás után hűtőben tárolva 20 napig fogyasztható!
Mutass többet