TERMELŐ: Kerekes Szőlőbirtok és Pince
A BOR MEGNEVEZÉSE, ÉVJÁRATA : Hárslevelű 2018
SZŐLŐFAJTA: Hárslevelű
A BORKÉSZÍTÉSRŐL: Október elején szüreteltük, 24 órás hideg áztatás után kézi préseléssel dolgoztuk föl a szőlőt, majd spontán erjedés után az 50%-a 500 literes tölgyfahordóba került a másik fele pedig maradt tartályban. 18 hónapos finomseprőn tartás után került újra házasításra majd palackozásra.
A SZŐLŐRŐL: 0,5 hektáros ültetvényünk a Barnatanya dűlőben, andezit-tufás altalajon található. Egy szálvesszős guyot művelés módot alkalmazunk és a területet csak mechanikusan gyomirtjuk. Réz és kén alapú permetezést alkalmazunk szükség szerint évjárattól függően
ÉVJÁRAT HATÁS: Késői szüretelés jegyei megtalálhatók a borban, ezt tartjuk fontosnak ahhoz, hogy a legszebb arcát tudja megmutani a borunk. A 2018-as év meleg időjárása előtérbe tudta hozni a trópusi gyümölcsös, mély akácmézes aromakarakterisztikát.
A BORHOZ KAPCSOLÓDÓ TÖRTÉNET, ELISMERÉS: 2020-ban a Szegedi Tudomány Egyetem Mezőgazdasági Kar borának választották a tudományegyetem borversenye keretében.
Analitika:
Alk: 14 %
Sav: 5,5 gr/l
Cukor: 1 gr/l
Palackozott mennyiség: 1300 palack