Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
1/8 NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/4 rendszerhez - Loc-Line - 141405

1/8" NPT külsőmenetes gömbcsatlakozó 1/4" rendszerhez (60°-os szögű kúpos menet) - Loc-Line - 141405

Az 1/8" NPT (National Pipe Thread or Taper) külső menetű gömbcsatlakozó az 1/4" Loc-Line rendszer legkisebb méretű menetes csatlakozója. A 60°-os szögű kúpos menet önmagát tömíti, de teflonszalag tovább segítheti a tömítettségét. Az NPT menet főleg amerikában használt menettípus. Ne tévesszen meg senkit az 1/8" megjelölés (ami valójában 3,175 mm) mert ez nem a menet mérete. Az 1/8" NPT külső menet mérhető átmérője a csatlakozó menetének elején kb.: 9,8mm, a hatszög kulcscsatlakozás tövénél mérve kb.:10,2mm. A belső menet mérete: kb.: 8,7mm (arra az esetre, ha nem álna rendelkezésre még 1/8"-os Loc-Line elem, csak a kiépítési hely furat/menet mérhető). További fontos a menet azonosítását megkönnyítő adat (ha az ellenőrzéshez rendelkezésre áll egy menetfésű) az a menetszám. Az 1/8” NPT menetszáma 27, azaz 1” (col vagy inch) hosszúságú menet 27 menetet tartalmaz. Jelölése: TPI (Thread per inch). A Loc-Line menetes csatlakozói jobbmenetesek. Az 1/8"-os gömbcsatlakozó 9/16" méretű (14,3mm) villáskulccsal oldható/meghúzható, de tökéletes megoldás az állítható villáskulcs vagy legrosszabb esetben egy kis méretű csőfogó is. Alkalmazása a kis folyadék/kenőanyag vagy levegő áramlást igénylő gépek, berendezések hűtési/kenési vagy lefúvatási feladatára használt csőrendszer induló csatlakozója. A gömbcsatlakozók fontos induló elemei a Loc-Line rendszereknek hiszen ezek segítik a csőcsatlakozást, hogy ezt a kíváló flexibilitású rendszert tudjuk használni. A Loc-Line rendszerének különleges gömbszoknya kialakítása az, mely lehetővé teszi, hogy kézzel állítható tetszőlegesen a cső és fúvóka pozíció, így az irány beállítható tetszés szerint. Ennek a különleges és a Loc-Line által elsőként kifejlesztett gömbszoknya rendszernek köszönhető a termék további számtalan előnye, melyek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • A hajlítások nem csökkentik a cső belső keresztmetszetét, így állandó a folyadék/gáz áramlási ellenállása és nem okoz anyagfáradást, csőrendszer törést, szemben a hagyományos rézcsövekhez képest.
  • A Loc-Line csőrendszer alaptermékei acetal copolimerből készülnek, melyek elektromosan szigetelnek, így használatuk ideális szikraforgácsoló gépekhez.
  • A fúvóka vagy csőrendszer pozícionálása egyszerűen és visszarúgózás nélkül megvalósítható akár kézzel igazítva és megmarad a kívánt helyzetben, így például a gép vibrációja nem okozza az elemek elmozdulását.
  • A rendszert alacsony nyomásra fejlesztették (30-50 PSI = kb. 2-3.5bar) mely függ a cső hosszától, a hajlítások szögétől, a különböző fúvókák/szórófejek és egyéb kiegészítők fajtájától/jellegétől és a szállított anyag konzisztenciájától is. Ez ettől eltérő főleg magasabb nyomásértékek használatához helyi körülmények közötti tesztelés ajánlott!
  • Az elemek anyaga és kialakítása olyan, hogy nem sérti meg a dolgozó kezét, így használata megfelelően betartott üzemi körülmények között biztonságos!

A Loc-Line acetál copolimerből készült elemei az alábbi jellemző anyagok szállítására ajánlott: aceton, alkoholok, etanol, benzin, lakkbenzin, olajok, zsírok, kenőanyagok, nátriumhidroxid, közönséges mosó vegyszerek, víz és levegő maximum 77 °C hőmérsékletig.

A Loc-Line acetál copolimerből készült elemei nem használhatók: savak, ammónium hidroxid, erős lúgok, Hypochlorit ion oldat, Nátriumhypochlorite továbbítására, szállítására. Ezek némelyikére a saválló rendszer elemei nyújthatnak megoldást!

További elterjedt szerszámnevek: 1/8"-os külső menetes gömbcsatlakozó, 1/8-os külső menetű csatlakozó, 9.8-10.2mm NPT menetes csatlakozó, 1/8" kúpos menetes csatlakozó, 1/8 NPT gömbcsatlakozó, 1/8" NPT Connector.

A termék jellemzői és tulajdonságai:

  • Méret: 1/8" NPT (menet átmérő kb: 9,8mm-10,2mm) TPI:1/8-27,
  • Forma: külsőmenetes (km.) gömbcsatlakozó,
  • Anyaga: acetál copolimer,
  • Hossz: 26mm,
  • Oldáshoz/megfeszítéshez használható kulcs mérete: 9/16" (14,3 mm)
  • Olvadáspont: 165 °C,
  • Max. üzemi hőmérséklet: 77 °C,
  • Nyomás értékek: 30-50 PSI (kb 2-3.5bar),
  • Gyártó: Loc-Line,
  • Cikkszám (rendelési más néven katalógus szám): 141405

Felhasználási terület:

1/8" NPT(F) belső menetbe csatlakoztatható 1/8" NPT külső menetű gömbcsatlakozó, mely biztosítja az ANSI szabványú menetcsatlakozásoknál a tömítettséget és a Loc-Line elemek csatlakoztathatóságát a gömbvéghez. Így lesz tökéletes választás a kis hűtőfolyadék/kenőanyag-áramlást igénylő folyamatok, gépek és megmunkálási folyamatelemek hűtésére/kenésére, továbbá kis és könnyű forgácsanyagok pontos lefúvatására használt csőrendszer induló elemeként.

Tipp: az 1/8" NPT menetű gömbcsatlakozó nem kompatibilis az 1/8" BSPT menettel, de összeerőltethető ezért, ha nem biztos benne, hogy milyen az induló belső menet típusa, inkább rendeljen az 1/8" BSPT csatlakozóból is! A Loc-Line 1/8" NPT gömbcsatlakozó legtöbbször narancssárga színű és a gömb tövében jelzi, hogy NPT vagy BSPT menetes!

További alkatrészekből, csövekből, záró csapokból, fúvókákból, fittingekből és ezek készleteiből is rendkívül széles a választék áruházunkban. Nézzen szét további termékeink közt is!

Egyedi igényre külön rendelésre, de csak nagyobb kiszerelési egységben fekete és szürke színben is rendelhető!

A kép illusztráció! A szerszám kinézete a valóságban kis mértékben eltér!

Loc-Line® Fleximodul csőrendszer általános felhasználási területei és bemutatása videó elérése

Loc-Line® Fleximodul csőrendszer általános felhasználási területei és bemutatása

Az imbusz.hu fent van a YouTube-on!

A Loc-Line termékeiről tájékozódhat még a locline.hu oldalon is és onnan letöltheti a Loc-Line katalógust és árlistát is! Még több Loc-Line videó a termékről szintén partneroldalunkon.

Mutass többet

Termék ár: 
533 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 5.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) KI A SZABADBA KFT. webáruházban.
Termékek Neked
Party kellék
Háztartási gépek
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
990.266.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem