Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Mushi Ganoderma gomba kivonat kapszula 60 db

Pecsétviaszgomba kivonat (Ganoderma Lucidum) 40% poliszacharid tartalommal.

A pecsétviasz gombát a hagyományos kínai és távol-keleti gyógyászatban már több ezer éve használják. Úgy tartják, meghosszabbítja az életet és javítja az általános egészségi (mind mentális, mind pedig fizikai) állapotot. A modern ázsiai gyógyászatban többek között immunerősítőként, vírusos- és bakteriális fertőzések, máj- és emésztőrendszeri károsodás esetén alkalmazzák, kiegészítő kezelésként.

Ganoderma: az öröklét isteni gombája

A Ganoderma, vagyis a pecsétviasz-gomba évezredek óta ismert és széles körben használják távol-keleten, egészségmegőrzésre és az életminőség, élettartam javítására. Már az első, orvosi feljegyzésekben is szerepel (melyek a Han dinasztia idején keletkeztek i.sz. 25 és 220 között), kiemelkedően nagy becsben tartották, sőt, Kínában egy időben valamennyi termés a császár tulajdona volt. Mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ma már világszerte nagyüzemileg termesztik, hogy a megnövekedett keresletet ki tudják szolgálni. Gyógyhatásait a távol-keleti mellett ma már a modern, nyugati orvoslás is kutatja és elismeri.

Ganoderma, a szupergomba

Kevés gombafaj van, melyet olyan régen és széles körben vizsgálnak, mint a pecsétviaszgombát. Ennek oka nem csak a valóban évezredekre nyúló tapasztalat, hanem az egyre gyarapodó tudományos tények hosszúra nyúló sora. Ahogy fönt megjegyeztük, már egészen korai írásos emlékekben is méltatják, a kínai gyógyászatban a chi erősítésére, köhögés, asztma enyhítésére, a tüdő, a máj, a szív és a vesék betegségeinek a kezelésére használták. A modern kutatások ezeket a hatásokat vizsgálják és általában igazolják is. Komplex termékünk, a Fachet Vital Defense Basic is ezért tartalmaz ganodermát, mely az egyik fő összetevője.

A ganoderma, nyers állapotban nagyrészt vízből (90%) áll, ezért szárítva, illetve kivonatok formájában alkalmazzák. A szárított gombaporral ellentétben a kivonatok hatóanyagtartalma stabilabb és magasabb. Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, szénhidrátot és növényi rostokat, emellett vitaminokat és ásványi anyagokat is, nátriumot, kalciumot, foszfort, vasat, cinket, szelént, ként és rezet. Aktív hatóanyagai között megtalálhatók a terpenoidok, szteroidok, fenolok, glükoproteinek és poliszacharidák (pl. alfa- és béta glükánok) is. Az esszenciális aminosavak terén kiemelkedő lizin és leucin tartalma, de gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban is.  Egyedi összetétele révén szuperélelmiszerként is megállná a helyét, sokrétű gyógyhatásainak is ez a kiindulópontja.

A ganoderma gyógyhatásai

Számos kedvező élettani hatása közül a leginkább a daganatos betegségek legyőzésében betöltött szerepéért keresik a legtöbben. A poliszacharidák tumorellenes hatását már több gombafaj esetében igazolták. A ganoderma többek között tüdőrák, bőr- és mellrák esetében is hatásosnak bizonyult,ugyanis gátolja a rákos sejtek fejlődését, növekedését és vándorlását. Emiatt kiegészítő kezelésként ma már széles körben alkalmazzák a távol-keleti, modern orvoslásban is, nem véletlenül a legtöbb kutatatási eredmény is ezekről a területekről származik.

Pozitívan hatásokról számolnak be szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is, a ganoderma vérnyomáscsökkentő hatása mellett védi az ereket, csökkenti a lerakódások mértékét és lassítja azok kialakulását.

Feltehetőleg Immunomoduláns hatásának köszönhető a gyógygomba rákellenes hatása is, azonban ugyanez a hatás jelenthet segítséget az autoimmun eredetű betegségekben (pl. artritisz, pszoriázis, kolitisz) szenvedőknek is, viszont pontosan ezért nem szedhetik immunszuppresszáns kezelésben részesülők. Terpéntartalmának köszönhetően allergiás betegek számára is természetes megoldás lehet, ugyanis antihisztamin hatása révén jelentősen képes a kellemetlen tünetek csökkentésére.

Májvédő és gyulladáscsökkentő hatása révén a pecsétviszgomba a májbetegek körében is népszerű, hiszen magas antioxidáns tartalma révén védi a májat és csökkenti annak terhelését, akadályozza fibrózisok kialakulását és gyulladáscsökkentő hatása is kitűnően érvényesül, nem mellékesen, a májenzim-szinteket is normalizálja. Szintén magas terpén és poliszacharida tartalmának köszönhetően egyre inkább elismerik a ganoderma szerepét a diabétesz és inzulin-rezisztencia kezelésében is.

vegan kapszula  Vegán kapszulában!

természetes összetevők Kizárólag természetes eredetű hatóanyagok!

Kiszerelés  60 kapszula
Adagolás  Felnőtteknek naponta 2-4 kapszula
OGYÉI  27651/2021

Mutass többet

Termék ár: 
5.890 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 5.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Legjobbáru.hu webáruházban.
Termékek Neked
Háztartási gépek
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
Horgászat
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
989.958.000 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem