A zabpehely neve tökéletesen illik a termékre - végül is ezek kilapított zabszemek, tehát 100%-ban teljes értékű, természetes élelmiszer. Nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátot és értékes, jól oldódó élelmi rostot. Ezért aztán fogyasztása jó hatással van a koleszterin szintjére, az érfalakra, valamint egyértelműen segít az emésztésben, bélfal-simogató! :-) A zabpehely neve tökéletesen illik a termékre - végül is ezek kilapított zabszemek, tehát 100%-ban teljes értékű, természetes élelmiszer. Milyen értékes összetevői vannak a zabpehelynek? Nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátot és értékes, jól oldódó élelmi rostot. Ezért aztán fogyasztása jó hatással van a koleszterin szintjére, az érfalakra, valamint egyértelműen segít az emésztésben, bélfal-simogató! :-) A szénhidrát-rost párosítás azért is nagyszerű, mert lassabb felszívódása révén lassabban emeli meg a vércukor szintet - manapság divatos kifejezéssel élve, alacsony a glikémiás indexe (GI). Tehát egyszerűen - jó. Reggelihez - helyesen - általában tejjel, joghurttal, vagy növényi tejekkel fogyasztják, ami hozzájárul a csontok, fogak erősítéséhez. Többféle B és jelentős K vitaminforrás, de mikroelemekből is bőven található benne (mangán, szelén, réz, cink). Bőséges tápanyagtartalom: A zabpehely tartalmaz különböző fontos tápanyagokat, mint pl. magnézium. Koleszterincsökkentő hatás: A zabpehely béta-glükán nevű rosttípust tartalmaz, amely segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és támogatja a szív- és érrendszer egészségét. Telítetlen zsírsavak: Az omega-3 zsírsavakban gazdag zabpehely hozzájárulhat az agy egészségéhez és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Magas fehérjetartalom: A zabpehely magas fehérjetartalma segíthet a teljesítőképesség növelésében, az izomtömeg fenntartásában és az éhségérzet csökkentésében. Zabpehely felhasználási tippek: Legismertebb elkészítési formája a zabkása, de kenyérbe, süteményekbe is használható dúsítóként. Megakadályozza azt is, hogy a tészta az edény oldalára tapadjon. Panírozáshoz is kiváló, mivel a hús belül sütés közben is szaftos marad. Egyedi köretet is készíthetünk belőle, ha nyers reszelt krumplihoz hozzáadunk egy kis zabpelyhet és tojást, és hirtelen kisütjük - kész a finom burgonyapuffancs.Reggelire is ideális választás, mi készítettünk is belőle egy chia magos, goji bogyós változatot, minőségi, válogatott alapanyagokból, egy adagra kiadagolva. Tápanyagösszetétel 100 g-ban (hozzávetőleges érték): energia:1579 KJ/376 kcal fehérje 14,4 g szénhidrát:64,3 g zsír 6,8 g élelmi rost: 1 g Származási hely: EU
Mutass többet