Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3+1 tipp motorplexi vásárlása esetén

A motorplexi elsősorban a motorosok védelmére szolgál a menet közbeni különböző külső hatásokkal szemben, de ez mellett más fontos szerepe is van:

  • Szélvédelem: A motorplexi alapvető feladata, hogy csökkentse a menetszél okozta nyomást a motoroson, ezáltal csökkentve a fáradtságot és növelve a vezetési kényelmet. Különösen hosszabb utazásoknál bizonyul hasznosnak, ahol a folyamatos szélterhelés megterhelő lehet.

  • Védőpajzs: A plexi védelmet nyújt az úton található kisebb tárgyak, például kavicsok, rovarok, vagy akár esőcseppek ellen is. Ezek az apró törmelékek zavaróak lehetnek, és akár sérülést is okozhatnak nagy sebességnél.

  • Aerodinamika: Javítja a motor aerodinamikai tulajdonságait. Egy jól megtervezett motorplexi csökkentheti a légellenállást, ami javíthatja a motor teljesítményét és fogyasztását.

  • Esztétika: A motorplexik különböző formái és színei lehetővé teszik, hogy a motorosok személyre szabják motorjuk megjelenését, összhangba hozva azt a motor stílusával és színvilágával.

Nem könnyű feladat kiválasztani a megfelelő plexit, ezért is szedtük össze a PlexiABC webáruház segítségével 3+1 legfontosabb szempontot ezzel kapcsolatban.

1. Tipp: A méret!

A motorplexi kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy mekkora plexire van szükség a maximális védelemhez. Itt figyelembe kell venni több tényezőt:

  • Testalkat: A motoros magassága és üléspozíciója meghatározó tényező. Magasabb motorosoknak általában nagyobb plexire van szükségük, hogy hatékonyan védje őket a szél és a repülő tárgyak ellen. Ellenben, az alacsonyabb motorosok számára egy kisebb plexi is elegendő lehet.

  • Motor típusa: A motor típusa szintén befolyásolja a plexi méretének kiválasztását. Egy túramotorhoz például nagyobb és magasabb plexi szükséges a hosszabb utakon nyújtott védelem érdekében, míg egy sportmotorhoz kisebb és aerodinamikusabb plexi ajánlott.

2. Tipp: Hogyan hat a teljesítményre a motorplexi?

A motorplexi hatása a motor teljesítményére és menetdinamikájára is fontos szempont a kiválasztás során. A plexi hatásait az alábbiakban foglalhatjuk össze:

  • Aerodinamika: A plexi alakja és mérete jelentős hatással van a motor aerodinamikai tulajdonságaira. Jól megtervezett plexik csökkenthetik a légellenállást, ami javíthatja a motor hatékonyságát és stabilitását, különösen nagy sebességnél.

  • Üzemanyag-fogyasztás: Az aerodinamika javulása csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást, mivel a motor kevesebb energiát igényel a légellenállás leküzdésére.
  • Sebesség és gyorsulás: Néhány esetben a plexi hatással lehet a motor maximális sebességére és gyorsulására, különösen nagyobb méretű vagy rosszul tervezett plexik esetén, amelyek növelhetik a légellenállást.

  • Kormányzás és menetstabilitás: A plexi befolyásolhatja a motor kormányzását és menetstabilitását, különösen oldalszélben vagy nagy sebességnél. A megfelelően kialakított plexik segíthetnek stabilizálni a motort és csökkenthetik a szél okozta vibrációt.

3. Tipp: Hogyan befolyásolja a motor megjelenését a plexi?

A motorplexi kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy hogyan mutat majd a motoron, hiszen ez jelentősen befolyásolja a motor megjelenését és stílusát. Az alábbi szempontokat érdemes mérlegelni:

  • Stílus és dizájn: A motorplexi dizájnja illeszkedjen a motor stílusához. Egy sportmotorhoz például aerodinamikus, letisztult vonalvezetésű plexi illik, míg egy túramotorhoz nagyobb, robosztusabb plexi lehet ideális, amely jobban védi a motorost.

  • Szín és anyag: A plexi színe és anyaga is fontos szerepet játszik. Átlátszó plexik esetén a motor eredeti megjelenése jobban érvényesül, míg színezett vagy füstölt plexik esetén egyedi, stílusos hatást érhetünk el.

  • Méret és forma: A plexi mérete és formája is befolyásolja, hogyan mutat a motoron. Túl nagy vagy különösen formázott plexik esetén a motor arányai eltéríthetőek, ami befolyásolhatja a megjelenést. Fontos, hogy a plexi mérete harmonizáljon a motor méreteivel.

  • Összhang a motorral: A plexi választásakor törekedni kell arra, hogy az összhangban legyen a motor általános megjelenésével, beleértve a színeket, formát, és a motor stílusát.

+1 Tipp: Személyes preferanciák:

A motorplexi kiválasztásánál a személyes preferenciák fontossága nem hanyagolható el. Ez a tényező gyakran a legdöntőbb, hiszen a motorosnak kell jól éreznie magát a plexivel, és az kell, hogy kielégítse az egyéni igényeit és stílusát. Fontos szempontok:

  • Esztétikai megjelenés: Minden motorosnak más az ízlése, ami befolyásolhatja, hogy milyen típusú és stílusú plexit választ. Némelyik motoros előnyben részesíti az átlátszó, diszkrét megjelenést, míg mások a színezett vagy füstölt plexiket választják az egyedi stílusért.

  • Kényelem: Személyes preferenciák alapján változhat, hogy mennyire fontos a kényelem a motorozás során. Egyes motorosok számára a plexi legfontosabb szerepe a szélvédelem és a zajcsökkentés, míg mások számára ez kevésbé lényeges.

  • Vezetési stílus és használat: A motorozási szokások is meghatározzák, milyen típusú plexi a leginkább megfelelő. Túramotorosok nagyobb és magasabb plexit részesíthetnek előnyben, míg a városi motorosok vagy sportmotorosok esetleg egy kisebb, aerodinamikusabb plexit választanak.

  • Biztonság és látótér: Bizonyos motorosok számára kiemelten fontos, hogy a plexi ne akadályozza a látóteret, és biztosítsa a maximális biztonságot.

  • Ár-érték arány: A költségvetési szempontok is befolyásolják a döntést. Néhány motoros hajlandó többet költeni a magasabb minőségű, több funkciót kínáló plexikre, míg mások az alapvető funkciókat nyújtó, költséghatékonyabb megoldásokat részesítik előnyben.

Ha kimondottan sokat motorozol, és gyakran változik, hogy hosszabb vagy rövidebb utakra mész, hasznos lehet egy kisebb sportosabb és egy nagyobb, kényelmesebb plexit is beszerezni, így minden hosszú út előtt fel tudod készíteni motorod. Érdemes lecsekkolnod az MRA univerzális motorplexiket, amiből biztosan találsz az igényeidnek megfelelőt.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem