Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A megfelelő szobabicikli kiválasztásának titka

Az otthoni edzés egyre népszerűbb tevékenységgé válik napjainkban. A szobabicikli nagyszerű és sokoldalú beltéri sporteszköz lehet minden korosztály számára, amire nyugodtan tekinthetsz családi befektetésként is. Bátran használhatják fogyás előtt álló emberek túlsúllyal, és azok, akik szeretnének otthonukba kényelmesen, rendszeresen sportolni, sőt, kismamák is nagyszerű mozgás lehetőséget biztosít. Természetesen használhatják még idős emberek is, s olyanok, akik sérüléssel rendelkeznek. Számukra nagyszerű rehabilitációs megoldást nyújt. Profi sportolók számára pedig a hideg késő őszi, téli hónapokban nagyszerű keresztedzési lehetőséget biztosít. Népszerűségének legfőbb oka, hogy hatékony, de alacsony megterhelést jelentő mozgásformána. Cikkünkben a vitalforce.hu webshopjának segítségével szeretnénk nektek bemutatni a szobabiciklizés jótékony hatásait, hogy miért érdemes otthonra beszerezni egy szobakerékpárt, és hogy milyen szempontokat vegyetek figyelembe a kiválasztás előtt!

Milyen pozitív előnyei vannak a szobabiciklizésnek?

Rendkívül népszerű mozgásformának számít, mivel alacsony terhelést jelent a test számára. A többi mozgással ellentétben, mint például a futás, minimális terhelésnek teszi ki a térd, a boka és csípő ízületeket. Ezért a beltéri tekerés nagyszerű rehabilitációs mozgás lehet az ortopédiai sérülésekből felépülő emberek számára. A kerékpározás az egyik legjobb aerob mozgásforma. Jótékonyan befolyásolja a szív és érrendszer egészségét. Tekerés közben megnő a pulzus szám, s így a légzésszám is emelkedni fog, ennek köszönhetően a szív munkája is fokozódni fog. A kerékpározás pedig felélénkíti a vérkeringést, így ennek köszönhetően a sejtekhez nagyobb mennyiségű oxigén jut el. Ezért ennek köszönhetően erősödik az immunrendszer, javítja az agy működését, alacsonyabb lesz a vérnyomás, javul a vércukorszint, az alvás minősége is jobbá válik, ennek köszönhetően pedig energikusan és aktívan fogjuk tölteni a napjainkat. A beltéri kerékpározás tehát kiváló edzéslehetőség a testsúly optimalizálásához, pozitívan segíti elő a fogyást. Rendkívül kényelmes otthoni mozgásforma, könnyen be lehet illeszteni a napi programokba. Biztonságos, itt nem kell tartani az autósoktól, s az időjárási viszonyoktól sem. Amiért még klassz ez az edzés az az, hogy nem igényel extra technikai tudást, nem jár sérülés veszéllyel, és az egyensúlyozás sem állít kihívások elé.

Tippek a szobakerékpár kiválasztásához

Amennyiben elszánod magad és szeretnél rendszeresen mozogni otthonodban kényelmesen, akkor nincs is más teendő, mint megtalálni a tökéletes szobabiciklit. Kiválasztása nem könnyű feladat, így nem is csoda, hogy fejtörést okozhat számodra. Elsőként gondold át, hogy milyen célból és milyen gyakran szeretnéd használni az edzőgépet. Más gépet kell választani kardioedzés szempontjából, valamint más típust a rehabilitációs mozgáshoz is. Nagy mértékű fogyás és rehabilitációs célok esetében ügyelj arra, hogy az ülés nagyon kényelmes legyen, így ennek köszönhetően elkerülhetőek a kellemetlen fájdalmak. Ezekben az esetekben feltétlenül háttámlás szobabiciklik közül érdemes választani. Így tehermentesítve lesz a térdízület, a derék és a comb. 

Kardioedzésekhez, amelyek 30 percnél tovább tartanak, mindenképpen otthoni ülő szobabiciklik közül válasszuk ki az ideálisat. Ezek a gépek tökéletesen alkalmasak alakformálásra (főleg a láb és fenék izmainak formálására), valamint állóképesség növelésére is. Kiválasztás előtt mindig vedd figyelembe a testsúlyod és magasságod, mindig tartsd be az előírt terhelhetőségi értékeket. A szobakerékpár maximális terhelhetősége mindig valamivel nagyobb legyen, mint a legnehezebb felhasználó súlya. Fontos hangsúly van az ülőfelület, nyereg kialakításának figyelembevételén is, célszerű válogatni az anatómiai formájú és zselés nyergek közül. Ezeknek a professzionális bicikliknek az ülései öntött gél szivaccsal készültek, így ennek köszönhetően használat közben nem szorítja el a vérkeringést a hajszálerekben, s így edzés közben nem fog zsibbadni a fenék. Kényelmes edzést biztosít, akár napi szintű használat mellett is. A nyereg minősége rendkívül fontos, ezért összpontosíts az anatómiai kialakítására és az anyagra is. Fontos, hogy a szobakerékpár-ülés magasságát lehessen állítani.

Milyen paramétereket kell még figyelembe venni a biciklin?

A fékrendszert illetően általában a mágneses (a mágnesek lendkeréktől való megközelítésének és elválasztásának elvén alapul), amely biztosítja a szobakerékpár egyenletes és csendes működését. Valamivel jobb az indukciós (elektromágneses) fékrendszer.

Fontos hangsúly van a súlykerekek (lendkerék) figyelembevételén is. Átlag tömege általában 4-10 kg. A megfelelő súlyt fontos figyelembe venni az edzés minősége, és intenzitása szempontjából. A nehezebb kerék nagyobb ellenállást, valamint egyenletesebb és kiegyensúlyozottabb mozgást garantál, így az edzés hatékonyabb lesz.

Az egyszerű számítógép manapság a szobakerékpár részét képezi. Méri a sebességet, a teljesítményt és az edzésidőt is. A szobakerékpárok professzionális modelljei kiváló funkciókat kínálnak számotokra, mint például a pulzusmérés, az elégetett kalóriák száma, különböző edzésprogramok. Válassz ki az olyan funkcióval ellátott gépet, amelyek alkalmasak az ellenállás szintjeinek állítására, a monitor funkciók (pl. sebesség, távolság, kalóriaégetés, pulzusmérés stb.), és az üléspozíció állításának lehetőségére.

Tényleges beszerzés előtt, feltétlenül vedd figyelembe a lakás, és szobák helyi adottságait, méreteit. Gondold át, hogy hol szeretnéd használni, és hol tudnál elegendő helyet biztosítani számára a lakásban. Olyan helyet válassz, ahol ahol kényelmesen elfér, s elegendő helyet biztosít a mozgás tevékenységéhez is. Ne felejtsd el figyelembe venni a bicikli magasságát és hosszát is.

A szobabicikli egy hosszú távú befektetés lehet az egészségedbe, ezért fontos, hogy jó minőségű és tartós modellt válassz. Olvass véleményeket, és tájékozódj a különböző márkákról és modellekről, mint a spinning szobabicikli vagy az Air bike, mielőtt tényleges döntést hoznál.

Ha szobakerékpár vásárlást tervezed, akkor ezeket a szempontok mindenképpen vedd figyelembe mielőtt választasz. Akár edzőterembe, akár otthonra, ha nincs időd, energiád vagy kedved konditerembe eljárni ideális választás lehet egy otthoni szobakerékpár beszerzése. Látogass el a vitalforce.hu webshopjába, ahol széles választékban találsz professzionális gépeket, amelyekkel pozitívan befolyásolhatod az egészséged. 

 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem