Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Sütés-főzés egyszerűen, könnyedén és gondtalanul hőálló üvegtálakban

Otthonunkban a sütés-főzés nemcsak az otthon melegét, hanem gasztronómiai kalandokat is jelenthetnek. Rengeteg ember számára a főzés igazi örömforrás, ami sajnos gyakran jár stresszel és kihívással a konyhában. Különösen akkor, ha nem megfelelő konyhai eszközökkel dolgozunk. Ahhoz, hogy a főzéssel járó kellemetlenségeket elkerüljük, célszerű beszerezni jó minőségű, megbízható konyhai eszközöket, mint például a hőálló üvegtál. Cikkünkben a fazekfutar.hu webshopjának közreműködésével szeretnénk bemutatni nektek ennek a praktikus és sokoldalú konyhai edénynek az előnyeit, és milyen módon teszi lehetővé az egyszerű, gondtalan ízletes ételek elkészítését otthonunk kényelmében. Fedezzük fel, hogyan változtatják meg az ételkészítések módját, s hogyan adhatnak plusz ízt, élvezetet minden egyes ételeknek. 

Megbízható hőállóság és ízléses tálalás

A hőálló üvegtálban, más néven "jénai" tálban készült ételek nemcsak nagyon ízletesek, hanem látványosak is. Nincs is talán kellemesebb élmény, mint amikor a sütőből nemcsak a kellemes illatok áradnak, hanem az ételt kivéve fantasztikus látványban lehet részünk. Az elmúlt években rendkívül nagy népszerűségnek örvend a konyhák világában, ami nem is csoda, hiszen bárhol használható, tökéletesen tartja hosszabb ideig az ételek hőmérsékletét, sőt nagyon biztonságos használatot eredményez, nagyon könnyen lehet tisztán tartani és gyönyörű, ízléses látványt nyújt az étkezőasztalon a benne elkészült étel is. Nézzük is meg részletesen a továbbiakban, hogy miért célszerű beszerezni minden konyhába, milyen fontos előnyökkel rendelkezik. 

Ezeket a nagyszerű üvegtálakat a háziasszonyok leggyakrabban egytál ételek könnyed készítésére használják elsősorban. Természetesen az ételek felmelegítésére is kiválóan alkalmas a vacsorák alkalmával. Használatát illetően rendkívül praktikus és sokoldalú, elsődlegesen a sütőben való sütés a jellemző, ám biztonságban és bátran használható gáztűzhelyen is. Ez azt jelenti, hogy a magas hő hatására nem törik és reped szét az edény.  Ezen felül, a hőálló üveg ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak is, ami azt jelenti, hogy biztonságosan használhatjuk őket a hűtőből vagy fagyasztóból történő áthelyezés után, anélkül hogy aggódnunk kellene a törés miatt. A kisebb méretű tálak bátran használhatók mikróban, s a nagyobb méretű forrólevegős sütőkben is. Tehát rendkívül sokoldalú használatot eredményez. Az elkészült étel tálalásával sem kell bajlódni, az asztal közepére téve igazán esztétikus látványt eredményez. Az esztétikusan tálalt ételekről bizonyára tudjuk, hogy képesek meghozni az étvágyat, s kellemesebb étkezést eredményeznek. Persze tudjuk, hogy nem ez a lényeg, hanem az étel minősége és ízletessége, tápanyagértéke, de azért fontos az is, hogy hogyan van tálalva. Ezzel szemben a műanyag edények nem alkalmasak sütésre, főzésre. Csak a kihűlt ételek tárolására alkalmazhatók, így a vacsora, ebéd készítésénél sokkal több edényt kell felhasználni. Arról nem beszélve, hogy a frissen elkészült meleg ételektől könnyen megolvadnak, s a hő hatására például a mikrós melegítésnél deformálódnak, s káros anyagok szabadulhatnak fel belőlük. Célszerű tehát kiiktani a műanyag edényeket, s helyettük megbízható üveg edényekkel dolgozni a konyhában.  

Átláthatóság, és íz, aromamegőrzés

További fontosabb előnyük, hogy rendkívül univerzálisak. Vagyis széles körben alkalmazhatók, sütésre-főzésre, tárolásra, felmelegítésre, tálalásra használni. Rendkívül praktikus tehát és helytakarékos megoldást jelent a konyhában, ugyanis nem kell a felesleges műanyag doboz gyűjteményt tárolni. Az átláthatóság is nagyon fontos pozitív előnye. Átlátszó felépítése lehetővé teszi, hogy könnyen lássuk az ételek állapotát és színét a sütési folyamat során. Ez segít abban, hogy időben észrevegyük, ha az étel elkészült, vagy ha esetleg túlsütöttük volna. Ezzel szemben a főzésre alkalmas fém edényekben készült ételek nem átláthatók, pontosan kell figyelni a főzési időt. Emellett a fém reagálhat bizonyos ételekkel, ami megváltoztathatja az ízüket. Míg ezek a nagyszerű üveg edények semleges anyagból készülnek, ami azt jelenti, hogy nem reagálnak az ételekkel. Ez azt eredményezi, hogy az ételek íze és aromája nem változik meg a sütés vagy tárolás során. Tehát az ételek olyan frissek és ízletesek maradnak, mint amikor először készültek el.

Könnyű tisztítás és hosszú élettartam

Sima felületének köszönhetően rendkívül könnyű a tisztításuk, és ellenállnak a nagyon makacs szennyeződéseknek is. Használatot követően egyszerűen csak kézzel vagy mosogatógépben is el moshatjuk, így nem kell sok időt és energiát fordítanunk a tisztán tartására. Ezáltal hosszú élettartamú és megbízható konyhai edények, rendkívül megbízható társ lesz a sütés-főzés során. Számos pozitív előnyei alapján alapvető konyhai eszköznek számít. Látogass el a fazekfutar.hu webshopjába, ahol széles választékban találsz meg minden szükséges, nagyszerű minőségű konyhai terméket. 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem