Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Tápióka keményítő, BIO 250 g

A manióka, más néven kasszáva egy Dél-Amerikában őshonos, világszerte egyre inkább terjedő növény. Magyarországon még kevesen ismerik, de ahogy a világ más részein, hazánkban is terjed. Elsőként valószínűleg a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten, Afrikába pedig feltehetően Brazíliából került a portugál gyarmatosítók által, a 16. század környékén. Ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a manióka. Legfőbb okait a növény igénytelenségében kell keresni, hiszen amellett, hogy kevés a csapadékigénye, viszonylag gyenge földben is megterem. A szüretelési időszak meglehetősen széles, ez pedig azért jó, mert elég mindig csak annyit leszedni a növényből, amennyit azonnal felhasználnak. Nem kell tárolni, nem megy tönkre.

Levelében rengeteg ásványi anyagot, vitamint és fehérjét találunk, ennek ellenére elsősorban a gyökerét hasznosítják, melyből alkoholtartalmú italokat, lisztet, és keményítőt készítenek.

A növény gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk a keményítőt. Ezt különleges eljárással nyerik ki belőle, nem csak úgy ledarálják. A gumókat megmossák, pépesítik majd kiválasztják a folyadékot. Így olyan alternatív keményítőt kapunk, melyet használhatunk a háztartásban, a hagyományos liszt helyett is.

A low-carb tápióka keményítő legfontosabb tulajdonsága, hogy magas százalékban tartalmaz olyan keményítőfajtát, mely nem emeli meg a vércukorszintet, mivel a szervezetben nem szívódik fel. Rostokban gazdag, viszont a felszívódó szénhidráttartalma rendkívül alacsony.
A Tápióka keményítőt a  konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.Különböző arányokban keverhetjük össze őket, és mindegyikkel különböző állagokat érhetünk el.

Ha 1:1 arányban keverünk tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni, melynek szénhidrát tartalma is csökken, és fitátsav tartalma is alacsony marad.Maglisztek, normál tápióka keményítő, és low-carb tápióka 1:1:1 arányú összekeveréséből kapjuk a legjobb állagú süteményeket, melyek ugyancsak alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. Kiváló alapanyaga a „mindenmentes” konyhának.

100 g  Tápióka keményítő tartalmaz:

 Fehérje: 0 g

Szénhidrát: 88,69 g

 ebből cukor: 3,35 g

  Zsír: 0,02 g

 Só: 0,0025 g

Energiatartalom/kalória: 1498 kJ / 358 kcal

Mutass többet

Termék ár: 
690 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 8.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Vegital, a tejmentes ital webáruházban.
Termékek Neked
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
Háztartási gépek
Szájápolás
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
989.955.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem