Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Római kamilla illóolaj, 100% tiszta - 2ml

római kamilla, más néven nemes pipitér (Chamaemelum nobile) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartozó gyógynövény. Európa nyugati és déli részein őshonos, hazánkban is termesztik. Aromás illatú, évelő növény. Teája nem csak a légutakat tisztítja, hanem gyulladásgátló, nyugtató anyagokat is tartalmaz, gyomor- és bélgörcsök ellen, külsőleg hajápolásra, arclemosásra használható. Gyulladásgátló és görcsoldó, valamint antibakteriális hatású. 

A római kamilla hatóanyagai a kumarinok, a flavonoidok, a fitoszterolok és az illóolaj. Az illóolaj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Népiesen nemesi pipitérnek is nevezik.

A római kamillából vízgőz-desztillációval illóolajat is készítenek, amely csillapítja a fájdalmat, oldja a görcsöket és az emésztést is megtámogatja. Az illóolaj ezen kívül lázat is csillapít, nyugtató hatással bír és a különféle bőrbetegségeket is gyógyítja, illetve csökkenti azok kellemetlen tüneteit. Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így az illóolajat lehet használni akné, vágás, égés, ekcéma, rovarcsípés és kiütés esetén. Az illóolaj még az ízületi gondokat is orvosolja.

Azonban csak óvatosan szabad vele bánni, ugyanis nagy dózisban irritálhatja a bőrt. Az illóolaj a bélrendszert is megnyugtatja, ezért emésztési panaszok esetén is lehet használni. A menstruáció sok nő esetében fájdalommal jár együtt. A római kamilla illóolaja ezeket a fájdalmakat is csillapítani tudja.

 

Mutass többet

Termék ár: 
1.790 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 5.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Diffúzorok és illóolajok webáruháza webáruházban.
Termékek Neked
Háztartási gépek
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
Munkavédelmi felszerelés
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
990.015.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem