A fokhagyma egy kedvelt fűszernövény. A megtisztított, apróra darabolt fokhagymából készített granulátum használata könnyű, és praktikus, tökéletesen megőrzi az eredeti ízeket. A fokhagyma (Allium Sativum) az amarillis félék családjába tartozó faj.Elő- és Dél-Ázsiában őshonos; de napjainkra már az egész világon elterjedt. Hazákban is előszeretettel használt természetes ételízesítő. Karakteres íze jól érvényesül minden ételben, bár jellegzetes illata miatt van, aki nem kedveli. A fokhagyma granulátum tulajdonképpen – egy kényelmi termék, ha nem szeretnénk az időnket fokhagyma tisztításával (=pucolásával) , préselésével, apróra darabolásával tölteni, egy praktikus, és gyors megoldás helyette a fokhagyma granulátum használata. 100% tisztított fokhagymából készül. Konyhakész termék, légmentes csomagolásban. A fokhagyma karakteres íze tökéletesen megmarad, és a granulátum folyadékokban könnyen oldódik. A fokhagyma illata és íze jellegzetes, erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. Felhasználási javaslatok, tippek: Ezzel a granulátummal úgy fűszerezi az ételt, mint a frissen zúzott fokhagymával tenné. Használata ajánlott: pirítósra, salátákba, levesekbe, főzelékekbe, töltelékekbe, sütve szinte minden fajta húshoz, kolbászokhoz kiválóan használható. Jellegzetes illata körbelengi a lángosozókat is. :-) Különböző pácokba is belekeverhetjük, szinte elvarázsolja a vele készült, pácolt ételeket..Ahogy a fokhagyma gyógyhatását a különböző készítményekben (kivonat, csepp, olaj, kapszula, drazsé) is használják, úgy a konyhában is fűszerként. Természetesen, ezek a jótékony hatások legjobban a nyers fokhagyma fogyasztásakor tapasztalhatóak. Itt egy remek receptajánlat: Összetevők Szárított fokhagyma granulátum, Természetes SO?-t tartalmaz Származási hely: Kína Ismeri, kóstolta már további fűszereinket, vagy pl. a csak 5% sót tartalmazó ételízesítőnket is? Nemrég készítettük el ezt a finom Tikka Masala-t, ehhhez is remekül harmonizál a fokhagyma íze.
Mutass többet