MICHELLE BRANNAN
IFBB Brit Grand Prix 1. hely, IFBB Nordic Pro 2. hely
Team Scitec
A
D-vitamin egy részét a szervezet saját maga állítja elő napfény hatására, de a tényleges UV fsugárzás és a D-vitamin szintézis számos tényezőtől függ (pl. évszakok, helyszín, napon töltött idő, életkor, szmog, bőrszín). A D-vitamin természetes módon előfordul ételekben is, mint D2-vitamin (ergokalciferol) és mint D3-vitamin (kolekalciferol), de étrend-kiegészítők formájában is bevihető.
A D-vitamin hozzájárul az egészséges izomfunkció, az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és foszfor normál felszívódásához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban is.
* Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.
A 12 magyar orvosi szakmai társaság példátlan összefogásának eredményeképpen elfogadott, úgynevezett D-vitamin konszenzus, a korábban ajánlott D-vitamin mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja a felnőttek számára, azaz napi 1500-2000 NE-t, túlsúlyosaknak napi 3000-4000 NE-t.
A D-vitamin hozzájárul...
- a kalcium és foszfor normál felszívódásához
- a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
- az egészséges csontozat fenntartásához
- az egészséges izomfunkció fenntartásához
- az immunrendszer normál működéséhez
Adagolási javaslat
Naponta 1 D3-vitamin Forte kapszula bevétele ajánlott étkezés közben.
Blog ajánló
Mutass többet