Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

A gyémánt, mint eszköz

A gyémántot a legtöbbször az emberek ékszereink és értéktárgyain lehet tetten érni, hiszen a világ egyik legdrágább és legelőkelőbb cikkeként egyfajta presztízs értéket is képvisel. Ám azt csak kevesen tudják, hogy vannak szakemberek, akik nap mint nap dolgoznak és alkotnak a gyémánt segítségével, hiszen a mellett, hogy az anyag drága és prémium megjelenésű, a valaha volt egyik legkeményebb anyag is, így képesek lehetünk vele szinte bármilyen más anyagot formálni.

A TLS burkolatszintező segítségével felfedjük a legelőkelőbb drágakő gyakorlati hasznosításának módjait.

 

Miért pont a gyémánt?

 

 

Mielőtt fejest ugranánk a felhasználás területeibe, érdemes egy pár szóban beszélnünk a gyémántról, mint anyagról. A gyémánt egy terméselemnek számító ásvány, amely a széncsoporthoz tartozik, ami nem meglepő, hiszen ez az egyetlen drágakő, amely csak és kizárólag szénatomokból áll. Az allotrop módosulásnak köszönhetően hihetetlen képességekkel bír, így nem meglepő, hogy olyannyira keresetté vált.

Drágaköveket megszégyenítő átlátszósággal és hihetetlen mértékű színszórással rendelkezik, míg kémiai szerkezete miatt a világ 3. legkeményebb anyagának mondhatjuk az elképesztően ritka és szinte fellelhetetlen wurtzit-bórnitrid és lonsdaleit mellett.

Hogyan jöttek rá használhatóságára?

 

 

Miután felfedezték a Föld különböző lelőhelyein a drágakövet, fokozatosan kezdtek hozzá a megmunkáláshoz, ahol szembesülniük kellett azzal a problémával, hogy a gyémánt megmunkálása szinte lehetetlen, így kénytelenek voltak szinte minden létező anyagot kipróbálni, amely fikarcnyi esélyt is mutatott a sikerre.

Így jöttek rá, hogy a gyémántot legegyszerűbben egy másik gyémánt segítségével lehet hasadásra, illetve csiszolásra bírni, ami forradalmasította a csiszolás és a kialakítás mikéntjét.

E ponton próbálták ki először a gyengébb minőségű gyémántokat különböző csiszoló, véső és más munkálatokra, így egyre valószínűbbé vált, hogy az exklúzív anyagnak nagy szerepe lesz később építőiparban.

 

A gyémántszerszámok elterjedése

 

 

Ezután a gyémántiparnak már nem csak a drágakőnek szánt ásványokra fájt a foga, hanem az iparban hasznosítható (és a gyémántok csiszolására befogható) kövekre is, így komplett alsóbb osztályú gyémántlelőhelyek jöttek létre, amik máig ellátják az ipart.

Mára már a szerszámipar fejlődésének köszönhetően az átlagember számára is könnyedén elérhetővé váltak a gyémántszerszámok, amelyek segítségével főként csiszolási, vésési, marási és fúrási munkálatokat végezhetünk.

 

Milyen a jó gyémántszerszám?

 

 

Az igazán jó minőségű gyémántszerszámokra egyaránt igaz a prémium megmunkálás és a hosszú élettartam. Segítségükkel könnyedén képesek leszünk az építkezések során előkerülő anyagok megmunkálására. A stabilitási és tervezési minőség sem elhanyagolható e szerszámok és kiegészítők kapcsán, így érdemes őket megbízható helyről beszerezni, hogy munkánk tökéletes és sallangmentes lehessen.

A TLS gyémántszerszámai minden modern technológiai elvárásnak megfelelnek, kiemelkedő élettartammal rendelkeznek és biztonsági előírásoknak megfelelően csatlakoztathatóak.

A TLS Burkolatszintező webáruházában a lyukfúrók mellett tárcsákat, vágótárcsákat, marótárcsákat, csiszolótárcsákat, polírozókat és kiegészítőket is találhatsz, akár egyedileg kialakított szettben is.

 

Ha tetszett a cikk és olvasnál még hasonló témákban, nézz rá az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem