Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A meditáció támogatója: Miért fontos a megfelelő jóga ülőpárna kiválasztása?

A meditáció nem csupán egy lelki gyakorlat, hanem életmódot, életstílust is jelent. A mindennapos meditáló gyakorlatok nem csak a testet és a lelket harmonizálják, de segítenek megőrizni belső nyugalmunkat is, különösen a munkával és stresszel teli hétköznapokon. Ám ahhoz, hogy ezek a gyakorlatok valóban hatásosak legyenek, elengedhetetlenek a megfelelő meditációs felszerelések beszerzése. Cikkünkben a yogabazar.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek, hogy miért fontos a meditációs párna és hogyan válaszd ki a tökéleteset.

A meditációs vagy jóga párna legnagyobb segítséget nyújtja abban, hogy használata által kényelmes és stabil pozícióban, egyenes gerinccel tudjuk végezni a gyakorlatokat. A helyes testtartás tehát kulcsfontosságú feladatunk, hiszen ez teszi lehetővé a szabad energiaáramlást és az igazi elmélyülést. A jóga ülőpárna segít megtartani ezt a helyes testtartást, ezzel támogatja a gerincet, és minimálisra csökkenti a fizikai fájdalmat is, amely a hosszan tartó ülés során jelentkezhet. Igazi aduász ez a párna, mert konkrét jóga eszközként is funkcionálhat a kényelmi szerepe mellett. A jóga felszerelés kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat. A továbbiakban nézzük is meg, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni kiválasztásuk előtt.

Az ülő párnák kiválasztása előtt elsődlegesen vegyük figyelembe saját testméreteinket, egészségi állapotunkat, valamint igazítsuk személyes preferenciánkhoz, s ennek függvényében válasszuk ki a tökéletes méretű, formájú, anyagú meditációs kiegészítőnket. Akár hosszú, akár rövid ideig tartó meditációs gyakorlatokhoz keresünk párnát, fontos, hogy kényelmes legyen, de ne engedje, hogy elaludjunk vagy elterelődjön a figyelmünk. A párna szerepe kiterjed a meditációs gyakorlatokon túl is. Jól kiválasztott párna növelheti a hozzáadott kényelmet a jóga ászanák (pozíciók) gyakorlása során. Egy puha, de stabil párna továbbá segíthet csökkenteni a nyomást a ízületeken és a gerincen, hozzájárulva a test egészének egészségéhez. 

Anyagát illetően a párnák zöme 100% organikus pamutból készülnek, s huzattal rendelkeznek. Leggyakoribb méretei, amivel találkozhatunk, az a 32-38 cm átmérő 20 cm magassággal. Belső részét tönköly képezi, amelynek eltávolítása egy rejtett cipzáron keresztül lehetséges. Természetes anyagú töltetének köszönhetően még stabilabb alá támasztást biztosít, valamint plusz energiával támogat téged a meditáció közben, s fontos előnye még, hogy ezek a töltetű párnák ritkábban igénylenek utántöltést is. 

A párna kiválasztásánál vedd figyelembe a személyes preferenciákat, vagyis mérd fel saját ülő helyzetedet. A nagyobb méretű párnákat (38 x 20 cm), azoknak javasoljuk, akik most kezdenek ismerkedni a meditációval, és kezdőként vesznek részt a spirituális utazáson. A nagy párna azoknak is segítség lehet, akik - esetleg egy korábbi sérülés miatt - nem tudják teljesen behajlítani térdüket, s nem komfortos számukra a törökülés, vagy sarokülés. Ez a magasság méret tökéletesen hozzájárul a csípőnyitáshoz, anélkül, hogy feszülne a láb. 

Ezzel szemben a kisebb méretű párnák (36cmx12) gyerekek, illetve azok számára alkalmas, akik képesek és szeretnek is lazán ülni törökülésben, minden erőfeszítés nélkül, hosszabb ideig. Ha tehát felnőttként kezdesz jógázni, és nem vagy kifejezetten laza, valószínűleg egy nagyobb párna lesz alkalmas a számodra, kezdetben legalábbis!

A félhold alakú ülőpárnák a tökéletes belső bio anyagú töltetének köszönhetően biztosítja használója számára mindazt a komfortot, amely a teljes ellazuláshoz, meditációhoz szükséges lehet. Tökéletesen illeszkedik a test idomaihoz, valamint megfelelő alátámasztást is biztosít a helyes testtartáshoz. Ennek köszönhetően teljes elmélyülést eredményez, így a meditáció tökéletes élményt nyújt. Bio anyagú töltő anyagának köszönhetően tökéletesen szellőzik, s nem melegszik túl, így hosszabb ideig komfortos relaxálást eredményez. A tökéletes tisztántartás érdekében, a párnát kimosni tilos, viszont bátran fertőtleníthetjük mélyhűtőben, sőt még sütőben is. 

Kiválasztás előtt vegyük figyelembe a meditációs párnák színvilágát és dizájnját is. Esztétikai szempontból is érdemes odafigyelni a kiválasztásra, hiszen egy szép és ízléses párna hozzáadhat a meditációs sarkunk, akár otthonunk hangulatához, és így még inkább támogathatja a belső béke és nyugalom megteremtését.

Összefoglalva, a meditációs ülőpárna kiválasztása nem csupán praktikus kérdés. A meditáció támogatása mellett hozzájárul a harmonikus életmódhoz, a testi-lelki egyensúlyhoz és az egészséges életmódhoz. A meditációs felszerelés vásárlásakor tehát érdemes időt és energiát fordítani a megfelelő párna kiválasztására. Látogass el a yogabazaar.hu webshopjába és válogass a ternészetes anyagú, ízléses színvilágú nagyszerű minőségű párnák közül. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem