Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezek a kiszáradt bőr legfőbb okai

Mindannyiunk álma a ragyogó, egyenletes és puha, egy szóval a tökéletes bőr. Azonban sokszor megfeledkezünk róla, hogy ez a legfelső védelmi rendszere a testünknek, amit a legtöbb hatás ér, így érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megóvására, ápolására.

niyodo arc

Minden életkornak megvan a tipikus, gyakori bőrproblémája. Nagyon ritka esetek közé tartozik, amikor valakinél kamaszkor előtt jelentkezik elváltozás a bőrén. A serdülőknél felfigyelhetünk az akné kialakulására, valakinél enyhe, másoknál súlyosabb formában, ami több kezelést igényel. Ha átverekedtük magunkat ezen az időszakon és szerencsések vagyunk, akkor a 20-30-as éveinkben egy kicsit megviseltebben, de visszatér bőrünk simasága és egészséges tündöklése. Ezután következik egy újabb kemény periódus, amikor bőrünk veszít rugalmasságából, hidratáltságából és kezd kiülni arcunkra az élet által adott nehézségek, amikkel megküzdöttünk. Ahogy haladnak előre az évek úgy egyre kevesebb víz marad a bőrünkben, ebből kifolyólag könnyebben kiszárad, így nagyon fontos, hogy odafigyeljünk ennek pótlására, és napi rendszerességgel hidratáljunk. Ennek elkerülése érdekében készült számos NIYODO termék is.

Ezek természetes folyamatok, amik az élet velejárói, de manapság a bőrszárazság egyre sűrűbben üti fel a fejét gyerekeknél, serdülőknél és fiatal felnőtteknél, vagyis minden életszakaszban megjelenik. Mik is a jellegzetes tünetei a száraz bőrnek?

- viszketés

- kipirosodás

- hámlás

- durva tapintású lesz, megkeményedik

- húzódik és berepedezik, súlyosabb esetekben a repedések annyira mélyek, hogy elkezdenek vérezni

niyodo bor

Ha az Ön bőrére több is igaz az imént említett jellemzők közül, akkor íme néhány gyakori ok, ami a bőrszárazság mögött állhat:

o  Télen kifejezetten száraz a bőre? – az időjárás gyakran befolyásolja bőrünk állagát. Télen, mivel csökken a hőmérséklet és a páratartalom is, ezért bőrünk veszít hidratáltságából. Érdemes odafigyelni, hogyha kint ilyen zord körülmények uralkodnak, akkor otthonunkban ne tegyük ki ismét kellemetlenségeknek, hanem figyeljünk, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk magunk és bőrünk számára. Ugyanis a központi fűtés használatának is szárító hatása van, ebben az esetben ajánlott egy párásítót bekapcsolni abban a helyiségben, ahol tartózkodunk.

o  Imádjuk a forró fürdőt? – …hát a bőrünk már nem annyira. A Magyarországon használt víz már amúgy is elég keménynek számít, ezért próbáljuk azzal óvni a bőrünket, hogy nem engedünk rá nagyon magas hőmérsékletű vizet, mert lebontja annak lipid rétegét. Hasonló hatást fejtenek ki a kemény szappanok is, így jó figyelni arra, milyen terméket használunk tusoláskor.

o  Uszoda? – akik rendszeresen vízi sportot végeznek, nekik annyit tudunk tanácsolni, hogy langyos vízzel való zuhanyzás után kenjék be magukat testápolóval, hisz azt nem kérhetik, hogy kevésbé klórozzák a medence vizét.

o  Nehogy azt higgyük, megúsztuk, ha vége a télnek – nyáron ugyanúgy jelentkezhetnek a fent említett tünetek, mivel a napozás és a légkondicionáló használata is kiválthatják őket. Amennyiben lakásunk légkondicionálóval van felszerelve, ugyanazt tudom javasolni, mint a fűtésnél, a napozás esetén pedig, mint az úszás után, hogy foglaljuk bele a napirendünkbe a hidratálást.

o  Bőrbetegségek – az egyik leggyakoribb betegség ezen a területen az ekcéma, ami sok ember életét megkeseríti. Ilyen helyzetben mindenképp keressünk fel bőrgyógyászt, hisz több minden állhat ennek hátterében az allergiától kezdve a genetikáig. Elkezdhetünk gyanakodni, hogy bőrbetegségünk van, ha a mindennapi hidratálás nem javít bőrünk állapotán.

o  Hormonális betegségek – a száraz bőr szintén vezető tünete a pajzsmirigybetegségeknek és más hormonális elváltozásoknak. Szakember felkeresése nagyon fontos lépés, hisz komoly betegség is megbújhat a probléma mögött.

o  Allergia – általában a bőrrel közvetlenül érintkező anyagok váltanak ki allergiás reakciót. Lehet ez mosópor, ékszer, házikedvencünk szőre, viszont, ha azután tör ránk a viszkető érzés miután megsimogattuk a cicánk, vagy a pulcsink ujját többször fel-le húztunk a karunkon, akkor talán megéri utánajárni a dolognak.

Sok alternatíva létezik, amit bőrünk megóvására alkottak, ilyen termékeket találunk a NIYODA „száraz bőrre” címszó alatt.

niyodo krem

A bőrünkből nem tudunk „kibújni”, ezért minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy jól érezzük benne magunkat és örömmel nézzünk reggelente tükörbe, tehát ha szeretné kényeztetni és jó gondját viselni bőrének, akkor kattintson a https://niyodo.hu/ honlap linkjére és ajándékozza meg magát egy prémium krémmel.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem