Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezekre figyelj, ha szőnyeget vásárolsz!

Amint beköltözöl egy házba vagy lakásba, egyből hozzá is látsz a berendezéséhez. Hónapokat töltesz azzal, hogy minden helyiség a saját ízlésednek megfelelően nézzen ki. Kiválasztod a legjobb bútorokat, polcokat szerelsz fel, dekorációt vásárolsz a tökéletes fészek megalkotásához. Teendőid végeztével, még mindig úgy érezheted, hogy valami hiányzik néhány szobából, ilyenkor kerül képbe a szőnyeg.

szonyeghaz_berendezes

Miért és mire jó egy szőnyeg?

Számos előnye van egy szőnyegnek: semmihez sem fogható az az érzés, amikor a szőnyeg puhán és gyengéden simogatja a talpad. Hűvösebb őszi és téli napokon hőszigetelő hatásának köszönhetően felfogja a hideget. Kiválóan alkalmazhatod zajelnyelőnek. Továbbá biztonságot, kényelmet és helyet biztosít számodra és gyermekeid számára is. Csökkentheti a sérülés esélyét, védi a járófelületet az elhasználódástól.

Olyan sok szőnyeg típus és stílus áll rendelkezésedre, hogy a megfelelő szín, minta és anyag kiválasztását szinte lehetetlenné teszi. Szőnyeg vásárlásakor fontos megszabnod az optimális színt, stílust és anyagot, amelyeknek köszönhetően passzolni fog az otthoni dekorációhoz, meghatározva szoba karakterét és hangulatát.

Ha sikerül kiszemelned a hozzád illőt és elhelyezned, a szoba hangulatát máris megváltoztatod, ám egy rosszul megválasztott szőnyeggel romba döntheted az eddigi munkád. Szerencsére a Szőnyegház Webáruház segítségével most összegyűjtöttünk neked 4 tippet, amelyekkel könnyedén kiválaszthatod a számodra tökéletes szőnyeget.

szonyeghaz_papucs

Lássuk csak, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanod szőnyegvásárlás előtt:

Döntsd el, hova szeretnéd rakni a szőnyeget!

Minden helyiségbe tehetsz szőnyeget, mindazonáltal nem feltétlenül van erre szükség. Az emberek többsége a nappaliban, a fürdőszobában, a gyerekszobában, a hálóban és az előtérben helyez el szőnyeget. Naná, hogy minden szobában más-más szempont alapján kell megválasztani a kárpitot. Egy kitűnő minőségű szőnyeg többnyire nem olcsó, viszont strapabíróbbak, mint az aprópénzért beszerezhető darabok. Érdemes jó minőségű darabok mellett letenni a voksot, hisz a napi igénybevételt álló szőnyegre van szükség.

Vajon milyennek kell a szőnyeg anyagának?

Az előtérbe, a gyerekszobába nem célszerű hosszú szálú shaggy szőnyeget venni. Ezek a típusok a nappaliba, vagy a hálószobába illenek, mert barátságosak és meleg hangulatot kölcsönöznek. Az előtérbe és a gyerekszobába a rövid szálú, tömött szőnyegek a praktikusak, könnyen tisztíthatóságuk miatt.

Milyen legyen a stílusa?

Modern vagy klasszikus, szőnyeget válasszak? Lényeges a lakás vagy az adott szoba stílusára hagyatkozni. Elengedhetetlen, hogy illeszkedjen az ottlévő a bútorokhoz, a dekorációkhoz és a tér színvilágához. Szabadon kísérletezhetsz, sőt erősen ajánlott is. Egy gondosan megválasztott szőnyeggel az egy egyszerű szoba elrendezését azonnal feldobhatod. Például a modern, geometrikus mintájú szőnyeg kiváltképp jól mutat egy szolidan bútorozott szobában. Ha a szobában a természetes színek dominálnak, akkor egy tarka szőnyeg remek döntés. Színválasztásnál azt kell számításba venned, hogy a szőnyeget hangsúlyos kiegészítőnek szánod, vagy csak a hátteret adja majd a bútoroknak? Illik-e majd a bent lévő dekorációkhoz (a tapétához, a függönyökhöz, a párnákhoz, a fal színéhez?

szonyeghaz_szurke

A szőnyegek formájuk alapján lehetnek téglalap alakúak, de léteznek kör és ovális alakú változatok is.

Mekkora méretű legyen?

Vásárlás előtt mindenképp mérd le a helyiségeket, ez nagyon fontos! Ha túl nagy, vagy ha túl kicsi méretben vásárolsz szőnyeget, az azonnal megbontja a teret és ízléstelen lesz. Ha a felmért adatok szerint nem találsz, akkor a papíron szereplő mérethez legközelebb esőt válassz!

Ha megjött a kedved a szőnyegvásárláshoz, és szeretnéd feldobni a komor szobádat vagy a házat. Esetleg ez a kellék hiányzott otthonodból? Akkor bátran nézz körbe Szőnyegház Webáruház oldalán, ahol minőségi termékek széles választéka vár. Kedvedre válogathatsz/kereshetsz a különböző típusú és formájú szőnyegek világában.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem