Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válassz függönyt a konyhaablakra?

Az ókori függönyök egyszerűsége, amikor az emberiség csak a funkcióra összpontosított, nagy kontrasztban áll a mai világgal, ahol a függönyök a belső tér díszítésének elengedhetetlen részeivé váltak. Kezdetben a függönyök alapvető célja az volt, hogy védelmet nyújtsanak a rovarok és a hideg ellen. Ezek az ősi darabok gyakran állati szőrből, bőrből, vagy növényi rostokból készültek. El tudod képzelni, hogy egy ilyen darab lógjon ablakodban miközben a konyhában mosogatsz? Szerencsére napjainkra a függönyök funkciója jelentősen megváltozott az évezredek során. Mára a dekoráció és a privát tér megteremtésének fontos eszközeivé váltak. Viszont ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rossz döntést hozni függöny vásárláskor. A Home and Style Lakberedezési webáruház segítségével összeszedtük azokat a fontos szempontokat, amit érdemes figyelembe venni konyhai függöny vásárlás esetén.

Az anyagválasztás elsődleges szempont kell, hogy legyen. A konyhai függönyök anyagának praktikusnak és könnyen tisztíthatónak kell lennie, mivel a konyha a főzés során keletkező gőz és zsír miatt különösen hajlamos a szennyeződésekre. A len és a pamut anyagok ideálisak, mivel könnyen moshatóak, míg a selyem és a bársony speciális tisztítást igényelnek. A mosógépben mosható függönyök ideálisak, mivel időt takarítanak meg és hosszú távon megőrzik a függöny szépségét.

A függöny színe és mintázata szintén meghatározó a konyha hangulatának kialakításában. A világos és meleg színek teret nyújtanak, míg a sötétebb árnyalatok behúzódó, intimebb légkört teremtenek. Fontos, hogy a függöny színe harmonizáljon a konyha berendezésével és stílusával, hogy egységes és kellemes légkört biztosítson. Ha modern konyha szekrényed és eszközeid vannak, akkor egy letisztultabb függönyt javaslunk neked. Ha inkább a díszesebb bútorokat kedveled, akkor pedig egy hasonlóan díszes mintázatú függönyt javaslunk számodra.

A függönytípus kiválasztása is lényeges. A sötétítő függönyök kevesebb fényt engednek be, ideálisak lehetnek azok számára, akik nyugodt, zavartalan környezetet szeretnének teremteni a konyhában. Ezzel szemben a fényáteresztő függönyök több természetes fényt biztosítanak, élénkítve ezzel a teret, miközben megőrzik a privát szférát. Legtöbben a rövid, fényáteresztő függönyök mellett döntenek, hiszen tökéletesen illik a kisebb ablakokhoz, jól átereszti a fényt, miközben mégis megóvja otthonunk privát terét.

Összefoglalva, azt javasoljuk, hogy olyan függönyt válassz, aminek a tisztítása nem igényel rengeteg időt és energiát. Engedjen be sok fényt, színe és mintázata pedig dobja fel otthonod hangulatát. Fontos, hogy ne üssön el a bútorok és egyéb konyhai eszközeid színétől és stílusától. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem