NATURBIT GLUTÉNMENTES RIZSDARA 500g Összetevők: rizsdara A NATURBIT GLUTÉNMENTES RIZSDARA helyettesítheti gluténérzékenyek számára is a búzadarát. Fogyaszthatjuk tejbegrízként vagy készíthetünk belőle krémeket süteményekbe pl. mézes krémesbe. Tápanyagtartalom 100g termékben: Energia: 1493 kJ/351 kcal Zsír: 0,6 g - amelyből telített zsírsav: 0,2 g Szénhidrát: 79,3 g - amelyből cukor: 0,0 g Rost: 0,4 g Fehérje 7,0 g Só 0,01 g Száraz és hűvős helyen tárolandó. További információk: Tömeg 500 g Gyártástól számított 6 hónap Tárolás: Száraz fénytől védett, hűvös helyen Kiszerelés: 500 g Származás: Magyarország Gyártó: Hunorganic Kft. Gluténmentes üzeme. 2040 Székesfehérvár, Újkúti u. 5. Recept: Gyermekkorom kedvence a tejbegríz. Régen lemondtam róla, mert a glutén számomra nem jó. Most végre megtaláltam újra a gluténmentes változatot! Isteni, gyors és nosztalgikus! Hozzávalók: 3 evőkanál rizsdara, 3 dl laktózmentes tej, Kakaópor, cukormentes lekvár, eritrit, fahéj, mindezek ízlés szerint 1 teáskanál eritirt (inkább először kevesebbet, majd ha nem elég, lehet még beletenni Tippek: A laktózmentes tej növényi tejjel pótolható (kókusz, rizs, mandula) Ha valaki nem szereti a növényi tejeket, de a laktózmentes tejet sem bírja, akkor 3 dl vízben készítjük és beleteszünk forráskor 2-3 dkg vajat. (Tökéletes lesz így is!) Édesítés ízlés szerint eritrittel Elkészítés: Miután a tej/víz felforrt, lassan adagoljuk hozzá kanalanként a riszdarát. Közben kevergetjük. Lassú lángon kell főzni, hogy a dara megtudjon puhulni. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a darát és addig főzzük, míg kellően puha nem lesz. Ha valaki hígabbra szereti, adhat kicsit több folyadékot hozzá. Ízesítés tetszés szerint – fahéj, kakaópor, cukormentes lekvár, gyümölcs stb Gyermekkorunk kedvenc ízeit idézi! Ha nem tudod, hogy miből készült, nem mondod meg, hogy nem búzadarából! Az általunk kipróbált és ajánlott rizsdara itt!
Mutass többet