Összetevők:
inulin (probiotikus növényi rost),
Lactobacilus Bulgaricus,
Streptococcus Thermophillus,
Lactococcus Lactis susp. Lactis,
Lactococcus Lactis susp. Cremoris,
Lactococcus Lactis susp. Lactirs biovar,
diacetilaktis,
Leuconostoc mesenteroides,
Leuconostoc Pseudomesenteroides,
Bifidobaktérium Lactis (probiotikum),
maltodextrin,
szacharóz
Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe. Ha eltérünk a hőoptimum közepétől, akkor azt a baktérium törzset fogjuk erősíteni amely hőfokon a kultúrázás történik. Vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurtod. A joghurt immunerősítő, segíti a bélflóra helyes működését. Kitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne.
Felhasználása: A kultúrát kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Adagolás:
1 liter tejhez 1 kanál por adagolása szükséges. A kultúrához mellékelt kanállal annyi port kell kivenni a tasakból, hogy a kanál tele legyen, de nem púpozottan.
Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.
Minőségét (aktivitását) a csomagon jelzett időpontig megőrzi.
Recept ajánlásunk itt található: