A kenhető állományú krémsajt könnyen elkészíthető, sokféle képpen felhasználható. Íze kellemesen savanykás, lágy.
Felhasználási javaslat:
krémsajt, lágysajt, friss sajt, vaj, tejföl, túró, savanyú krémek,
Összetevők:
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis
Leuconostoc Mèsenteroides
Leuconostoc Pseudomesenteroides
Baktérium hordozók: maltodextrin, szacharóz, laktóz
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Hőoptimuma: 22-36 °C
Tárolása: mélyhűtőben
Recept ajánlásunk itt található:
https://tejmentesreceptek.hu/recept/zoldfuszeres-kenokrem-szurlemenybol/