A tasak tartalma elegendő ahhoz, hogy 3 kg házi kenőmájat készítsünk. Felhasználási javaslat: A házi kenőmáj elkészítéséhez szükséges alapanyagok: 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonna, 0,8 kg dagadó, amit sós vízben meg kell főzni, majd kockákra fel kell aprítani. Ezenkívül 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeletekre kell vágni, majd 2-3 percig vízben át kell főzni. Az elkészült alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, amely tartalmaz konyhasót is, majd az egészet többször ledaráljuk egy kislyukú darálón. Az ízlésünk szerinti hosszúságú sertés vékonybélbe vagy marha vékonybélbe töltjük, és lehet párzi vagy kötni. A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig lassú tűzön főzzük, majd hideg vízbe hűtjük. Ha szeretnénk, kellemesebb ízűvé tehetjük a füstöléshez is, de füstölés nélkül is fogyasztható. A felhasználási javaslatban szereplő nyers összetételt az ízlésünk szerint módosíthatjuk. Összetevők: étkezési só, őrölt feketebors, vöröshagyma granulátum, őrölt majoranna, kukoricakeményítő, ízfokozó (E621), stabilizátor (E450) aroma, csomósodásgátló anyag (E551) Átlagos tápérték tartalom 100 g termékben energia 781 kJ/184 kcal zsír amelyből telített zsírsav 0,4 g 0,07 g szénhidrát amelyből cukrok 38 g 26,2 g fehérje 3 g só 56,8 g A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.
Mutass többet