Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Agar agar 100 g
Az agar agar egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú láncú szénhidrát, bizonyos vörös alga-fajok sejtfalának alkotóeleme. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, amely melegítés során is stabil marad. Az agar agar-t gyakran más zselésítőkkel kombinálva használják. Mi az Agar agar? Egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú láncú szénhidrát, bizonyos vörös alga-fajok sejtfalának alkotóeleme. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, amely melegítés során is stabil marad. Gyakran más zselésítőkkel kombinálva használják.Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Maláj eredetű szó jelentése: kocsonya. agar 100g. Por formájában sárgásfehér, elkészítve áttetsző. Megnevezése maláj eredetű, jelentése: kocsonya - bár természetesen, nem sertéshúsból készül. Agar Agar előállítás - hogyan készül? Forró víz segítségével különféle vörös alga-fajokból nyerik, tehát NEM állati eredetű. A többféle, színpompás, szárnyasan elágazó, páfrányra emlékeztető növényt javarészt már mesterséges tengeri telepeken tenyésztik, és akár 80 méter mélységben is még aktívan növekszik. Tulajdonképpen ez az anyag az algák növényi nyálkája, az agarophyta - ezt már több, mint 2000 éve gyógyítási célokra is használták Kínába, Koreában, és Japánban is. A különböző, főként a Csendes Óceánban és a Földközi Tengerben előforduló moszatok (ez a termékünk éppen Spanyolország partjairól származik) szolgáltatják a szükséges termést. Az eljárás során az algát a napon megszárítják, extrahálják (szárítják), majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok, zsírsavak és jód megmarad. Lényeges szempont, mint pl. a szőlőmag őrleménynél is, hogy lehetőleg minél apróbbra, finomabbra legyen darálva, hiszen szervezetünkben annál jobban hasznosul, minél apróbbak a szemcsék, annál jobb a felszívódás. A por maga sárgásfehér, félig áttetsző színű. Az agar agar használata: Felhasználása az élelmiszerekben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek, valamint azok a termékek jelentik, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók. agaragar agar-agar Használata a következő termékekben engedélyezett: • Dzsem, lekvár, zselé (max. 10 g/kg) • Édességek (mennyiségi korlátozás nélkül) • Joghurt (mennyiségi korlátozás nélkül) • Fűszer készítmények, húskészítmények pácai és bevonatai (mennyiségi korlátozás nélkül) Az agar agar egy teljesen ízmentes, szagtalan, átlátszó anyag. Hideg vízben megduzzad, ezért aztán kiválóan kocsonyásít, gyümölcs, illetve zöldségzselét, dzsemet, lekvárt. Használják még desszertek, pudingok állagának javításához is, illetve remek aszpik alapanyag. Ez egy egészségesebb, növényi zselatinféleség, mint az állati bőrből, és csontból kivont, hagyományos változat. Nem állati eredetű. Nem merevedik túl gyorsan, és tömörebb is. Már 1%-os oldata is szilárd gél eredményez. Nagyon gazdag természetes jódban, kalciumban, vasban. Ráadásul, teljesen kalóriamentesez a zselésítő anyag. :-) Különösen Japánban, Kínában, Koreában a különféle algák nem csak ínyencségként , hanem alapélelmiszerként is szerepelnek a mindennapok táplálkozásában, talán, ezért is egészségesebbek, és hosszabb életűek az ott lakók. A japán konyhában előszeretettel alkalmazzák, zselésítő hatása miatt. Az algák egyébként is tartalmaznak olyan, bioaktív anyagokat. A tengeri alga egészségügyi előnyei Magas rosttartalma miatt akár fogyókúrák, diéták kiegészítője is lehet, -akárcsak az útifű maghéj - hiszen fokozza a teltségérzetet, és jó hatással van a bélrendszer, emésztőrendszer működésére is. Ezen kívül gyümölcsborok előállításkor derítőszerként alkalmazzák, illetve aromák és más adalékanyagok hordozóanyagaként is használják. Hazánkban, és itt , a magzsolán kedvelt termék a főleg lekvárfőzésnél használatos PEKTIN is nagyon népszerű termék. Ráadásul, most ez koncentrált formátumban is beszerezhető, ebből egy csomag, ami 80 g 20-25 kg gyümölcshöz is elegendő! A National Ocean Service (NAS) szerint a tengeri moszat az óceánokban, tavakban és folyókban növekvő növény- és algafajok általános neve. A növények a makroalgáknak nevezett klorofillt tartalmazó többsejtű növények csoportjába tartoznak, és jellemzően három csoportba sorolhatók: zöld algák (chlorophyta), barna algák (ochrophyta, phaeophyceae) és vörös algák (rhodophyta). Ellentétben a hagyományos gyomokkal, amelyek gyorsan növekednek és károsíthatják az élőhelyet, ahol megjelennek, a tengeri moszat elengedhetetlen a tengeri élővilág számára. A NAS szerint táplálékot és menedéket biztosít számos szervezet számára, és az egészséges vízi, vagy akvakultúra létfontosságú eleme. Míg a nyugati kultúrákban kevésbé népszerűek, az emberek, különösen a tengerparti közösségekben őshonosok, évezredek óta esznek hínárt. A Nutrition Reviews egyik tanulmánya szerint a Japánban elfogyasztott ételek egyötöde tartalmaz ehető hínárt. Az agar-agar számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ezek közé tartozik, hogy: Vegán és vegetáriánus étrendekben használható: Az agar-agar növényi alapú zselésítő anyag, így kiváló választás lehet azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Kalóriaszegény: Az agar-agarban nagyon kevés kalória és zsír található, így a diétázók és az egészségtudatos emberek számára is vonzó lehet az étrendjükbe való beillesztése. Jól zselésít: Az agar-agar hatékonyan zselésíti az ételeket, és nagyon jól tartja a formájukat, így kiváló választás lehet például zselé, puding és torta készítéséhez. Egészséges: Az agar-agar segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és a vércukorszintet, valamint támogathatja a bélflóra egészségét. Az agar-agart széles körben is alkalmazzák az élelmiszeriparban, ahol a zselésítő tulajdonságait kihasználva a lekvárok, zselék, édességek, hús- és halételek, valamint növényi tejszín készítésére használják. Emellett biotechnológiában is alkalmazzák, például a baktériumok és gombák tenyésztésére, valamint a DNS szeparálására. Az agar-agar az egészséges életmódra való törekvés miatt egyre népszerűbbé válik, és egyre több egészséges élelmiszerben használják. A tengeri moszatok ereje: A tengeri növények közül az algafélék bevonultak a japán konyhába is. Könnyű zöldségköretként készítik el, vagy a népszerű sushi mellé tálalják. A rákkutatók már bizonyították, hogy az algák miképpen szolgálhatják az emberi egészséget: ezekben ugyanis bőségesen található FUCIDIN. Ez egy olyan anyag, amely különösen az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően, a betegséggel szemben védő hatású, vagy késlelteti megjelenését, tüneteit. Az algafőzelék rendszeres fogyasztása a daganat kezelésének hasznos kiegészítője lehet. Való igaz, hogy ezen ráktípus előfordulása a japán nők között alacsonyabb számú, mait az európaiakénál, valószínűsíthetően az algáknak. TUDTA? A szintén sok előnyös tulajdonsággal rendelkező bio spirulina is algák kivonatából készül. Agar agar ára? rendelés? hol kapható? Tedd be kosaradba még ma ezt a közkedvelt terméket, és akár másnapra kiszállítjuk! Kapható már a DM, Spar, Tesco üzleteiben, de nem ilyen áron, mint nálunk! Agar agar és más alga fajták előnyös hatásai Biztonság Teljesen veszélytelennek számít. Nagy mennyiségben enyhén hashajtó hatású lehet. Itt egy remek recept is, könnyedén készíthetsz te is egy finom gyümölcskocsonyát. Agar-agar felhasználása, használata, használati utasítás: 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. Száraz, hűvös helyen tárolandó! Csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik. Figyelem! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó! ÖSSZETEVŐK: E406, 100% agar agar Származási hely: Spanyolország Agar agar és más alga fajták előnyös hatásai IGAZOLT VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK: Természetes; régóta tervezem használatát! Rendszeres fogyasztását kezdem, izületi problémák megelőzésére, és zselatín kiváltására, süteményekbe. Sűrítésre és kocsonyásításra használom. A legnagyobb elégedettséggel. Mokkás kanál mennyiséget használok kb.1L főzelék sűritéséhez és selymesen finom ízű lesz. TÖKÉLETES A VEGÁN JOGHURTOK KÉSZÍTÉSÉHEZ, IMÁDOM! kÖLESBŐL ÉS KESUDIÓBÓL KÉSZÍTEM A JOGHURTOT A lekvár készítéshez használtuk nagyon jó minőségű volt, meg voltunk vele elégedve. Nyers vegán sütemények,desszertek készítésénél használom zselatin helyett.
Mutass többet

Termék ár: 
1.999 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 5.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Magzsola webáruházban.
Termékek Neked
Háztartási gépek
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
Babaápolás
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
989.954.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem