Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan tedd varázslatossá az idei mikulást gyermeked számára.

Gyermeked egyre-másra a Mikulást emlegeti? Tavaly december óta arra vár, hogy találkozzon az IGAZI Mikulással? Minden évben az ablakban könyökölve várja, hogy végre meglássa a Télapót? Vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha sokáig élne a varázs?

Most segítünk, hogy emlékezetessé és varázslatossá tehesd gyermeked számára az idei december 6-át.  Az Ünnepek áruháza segítségével összegyűjtöttük neked néhány ötletet, amelyekkel hitelesen elő tudod adni a Mikulást!

unnepekaruhaza_jelmez

Hogyan öltözz mikulásnak?

A Mikulás játéka rengeteg szórakozást rejt magában, nemcsak a gyerekek számára, hanem az álca mögött rejtőző személy részére is, amint meglátja a gyerekek arcát, és hallja az örömteli visításukat.  A tökéletes játékhoz, sok mindent kell figyelembe venned ahhoz, hogy kiváló és meggyőző Télapó légy, kívül és belül is! Hiszen, ha bárkit megkérdezel azok közül, akik már beöltöztek: egyesek azt vallják, hogy könnyű volt átszellemülni a szerepbe, mások elmondása szerint pedig nagy kihívás volt.

Mikulás „öltöny”

A  legnagyobb fejtörést az ideális Mikulás jelmez megtalálása okozza, melynek kényelmesnek kell lenni és a megvásárlása után az állad sem kopik fel tőle. Ez a speciális ruhadarab  és kellékei meglehetősen költségesnek tűnhetnek, de ha a megfelelő oldalon kutatsz, akkor azt fogod látni, hogy különböző áron, különböző összetételű és kialakítású jelmezek  állnak rendelkezésedre.

A szín az egyik legfontosabb! A vörös árnyalatok öltönyről öltönyre változnak, és lehet, hogy nem vagy elégedett egy narancssárga-pirossal, amely olcsónak tűnhet. Nem kell feláldozni a jó színt a minőségért! Ha a Mikulás szerepe nem egyszeri fellépés, jobb, ha beszerzel egy szettet, vagy ha mégis csak egyszeri előadás és életre szóló élményt szánsz gyermekednek, akkor is érdemes beszerezni egyet, mert ha jól sikerül a műsor csak beakasztod a szekrénybe és jövőre ismét elő tudod venni.

unnepekaruhaza_mikulas

Kiegészítők

A hagyományos jelmezek olyan kiegészítőkkel is rendelkezhetnek, mint az öv, a sapka és a puttony, de valószínűleg további elemekre van szükség a tökéletes jelmez befejezéséhez:

Paróka és szakáll

Gyakran együtt adják el a parókát és szakállat, hogy passzoljanak egymáshoz, de külön is beszerezheted őket. Keress egy 6-10"-os szakállat, amely olyan fehér, mint a hó, és biztonságos, rugalmas szalagokkal rendelkezik, így kiválóan alkalmazkodik az arcodhoz.

Szemöldök

Néha a hamis szemöldök is rész a paróka és szakáll együttesének, de ha nem, használj fehér szőrmés anyagot, amelyet fel tudsz ragasztani könnyedén vagy a saját szemöldöködet filccel fesd át fehérre. Másik alternatívaként próbáld meg leengedni a parókát annyira, hogy lefedje a szemöldököd is (de a szemedet ne!).

Szemüveg

Már viselsz szemüveget vagy olvasószemüveget? A saját párodé is elég lehet. Ha nem, ma már találsz olcsó jelmez szemüvegek, amelyek profin vannak kialakítva, kerek vagy téglalap alakú megoldással.

Tömőanyag

Ha nincs nagy pocakod vásárolhatsz párnázást kimondottan a Mikulás jelmezhez, vagy használj egy párnát a kövér has imitáláshoz. A fejlett technikának köszönhetően a hiteles Mikulás eljátszásához ma már könnyűszerrel beszerezhetsz egy felfújható Mikulás pocakot. Könnyedén felfújhatod és egyszerűen a derekadhoz kötheted.

Kesztyű

A fehér kesztyű nem kötelező, de a jelmezed hitelességéhez ez ugyanúgy hozzájárul. De az sem baj ha más színűt tudsz szerezni.

Smink

Halványan egy kis pirosítót vigyél fel az orrodra és az arcodra, hogy viharvert, vidám megjelenést kölcsönözz!

Mikulás játéka

Mielőtt megragadnád a játékokkal teli puttonyt, tökéletesítsd a színészi képességeidet. Mikulásnak lenni sokkal több, mint mikulás jelmezbe öltözni és azt kiabálni: "Ho, Ho, Ho, Boldog Karácsonyt!" Ha meggyőző akarsz lenni, fel kell venned a vidám, öreg, Szent Miklós viselkedést.

A Mikulás megfélemlítheti a gyerekeket. Ha nem vigyázol, mosoly helyett könnyeket fogsz látni. Ne túlozz! Hagyd, hogy a kicsik tegyék meg feléd az első lépést, ha vonakodnak közeledni hozzád. Beszélj halkan, de érthetően, hogy figyeljenek rád és ne feszengjenek a jelenlétedben!

Amellett, hogy megkérdezed a gyerekeket, hogy jók voltak-e, és mit akarnak karácsonyra, beszélhetsz az Északi-sarkról, Mrs. Clausról, a manóidról, Rudolfról vagy a rénszarvas állomány többi részéről. Ha több gyerek is jelen van, nem csak a saját porontyok, ne tégy ígéreteket, hanem javasold, hogy osszák meg kívánságlistájukat a szüleikkel!

unnepekaruhaza_kiegeszitok

Végül néhány tipp az abszolút hiteles, átszellemült játékhoz:

Gyakorold a nevetésed otthon, ne akkor, amikor tömeg előtt vagy! Ne késs el! A gyerekeknek nincs türelmük. Az utolsó dolog, amit akarsz, hogy elveszítsék a bizalmukat feléd, mielőtt megérkeznél a partira.

A Mikulás jelmez nagyon meleg és kényelmetlen lehet. Ha első alkalom esélyes, hogy ideges is leszel. Tisztálkodj meg beöltözés előtt és dezodorálj, így kevésbé lesz kellemetlen, ha megizzadsz!

Légy nagylelkű Télapó és osztogass szaloncukrokat! Kérj cserébe verseket! Ne hagyd ki a fotózást, hogy a szülők és kísérők meg tudják örökíteni a pillanatot!

Ha kedvet kaptál egy beöltözéshez és szeretnéd meglepni a gyerekeid egy életre szóló élménnyel, bátran nézz körül az Ünnepek áruháza oldalán, ahol a mikulás jelmezeket és a hozzájuk tartozó kellékeket is megtalálod, ha szeretné krampuszt, angyalokat vagy manókat magad mellé, nekik is találsz itt jelmezt.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem