Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Nyikorgó forgószék? Nem kösz! Pár perc alatt így szüntesd meg a forgószék nyikorgását!

Az irodai környezet egyik kulcs terméke az ergonomikus forgószékünk. Azonban, amikor a forgószékünk hirtelen elkezd nyikorogni, az kimondottan irritáló és zavaró jelenségként jelentkezhet munkánk során. Az ilyen kellemetlen zaj nem csak a saját koncentrációnkat zavarhatja meg, de akár a környezetünk figyelmét is elterelheti, bosszanthatja. Szerencsére a forgószék nyikorgásának kezelése nem feltétlenül jelent azonnali székcserét (Kivéve ha a szeknetshop.hu webáruháznál terveznél vásárolni😉). Egy kevés odafigyeléssel és karbantartással a probléma könnyedén megoldható, így biztosíthatjuk a csendes és zavartalan munkakörnyezetet.

  1. A legtöbb forgószék nyikorgása a szék rögzítő elemeinek, például a karfákhoz és a székmechanikához tartozó csavarok meglazulásából ered. Az ilyen csavarok, amelyek nem megfelelően vannak meghúzva, nemcsak zajokat okozhatnak, hanem hosszú távon akár a szék sérülését is okozhatják. Ennek oka részben az, hogy a laza csavarok folyamatos mozgása a szék ülőlapjában károsíthatja az alátámasztást és a szerkezetet. Az ilyen részek súrlódása lehet az, amit hallunk, amikor a fém elemek egymással érintkeznek. Azonban, ha időről időre ellenőrizzük és meghúzzuk ezeket a csavarokat, jelentősen csökkenthetjük ezt a zajforrást.
  2. A másik gyakori ok a szék mechanikájának részeinél a fém-fém súrlódás. A megoldás ennek kezelésére egyszerű: alkalmazzunk szilikon spray-t a zavaró területeken. Ez a speciálisan kifejlesztett kenőanyag lehetővé teszi a fém részek sík súrlódásának csökkentését, így minimalizálva a nyikorgó zajokat. A szilikon spray rendszeres alkalmazása, akár havonta, segít fenntartani a szék nyugalmát és kényelmét a mindennapi használat során.

Ahhoz, hogy hosszú távon megőrizhessük a forgószék kényelmét és funkcionalitását, javasolt a szék rendszeres átvizsgálása és karbantartása. Legalább fél évente érdemes átnézni a széket, ellenőrizni és meghúzni a laza csavarokat, valamint szükség esetén alkalmazni a szilikon spray-t a megfelelő területeken. Ez a gyakorlat segíthet abban, hogy ne csak csendesebb legyen a székünk, de hosszú távon megőrizze kényelmét és funkcionalitását.

Figyeljünk oda székeinkre és gondoskodjunk róluk, hogy zavartalanul végezhessük munkánkat, anélkül hogy a bosszantó zajok elterelnék a figyelmünket.

Ide kattintva pedig megtekinthető egy rövid videó, amiben Ádám, a szeknetshop.hu munkatársa a gyakorlatban demonstrálja a karbantartást, és annak hallható eredményét.

A videóban szereplő gamer forgószékről bővebben itt olvashatsz, amennyiben részletesebb információkra lenne szükséged.

Mikor érdemes lecserélnünk a forgószékünket?

Forgószék cserét a szeknetshop.hu webáruház 2 esetben javasolja:

  1. A forgószék ülőfelülete sérült, a szivacs már nem rendelkezik a megfelelő textúrával. Tehát amikor ránézünk a hűséges székünkre, és már-már úgy érezzük, hogy itt az ideje a drága barátunknak megpihennie.
  2. Ha még jó állapotnak örvend a székünk, viszont rendszeresen derék/gerinc/nyaki fájdalmakkal küszködünk. Ezek a panaszok leggyakrabban annak köszönhetők, hogy a székünk nem megfelelő minőségű, vagy egész egyszerűen nem tudjuk megfelelően személyre szabni.

Miért fontos, hogy személyre szabható legyen az ülőhelyünk? Mikre célszerű figyelni egy szék esetében? Ezeket a témákat a szeknetshop.hu blogbejegyzései, amiket ide kattitva érsz el, részletesen is kifejtik. 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem