Összetevők:
- Lactococcus lactis subsp. actis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilaktis
- Leuconostoc mesenteroides
- Leuconostoc pseudomesenteroides
- Penicillium candidum
- Geotrichum candidum
- Inulin (növényi rost)
- Baktérium hordozó anyaga: Laktóz
Tárolása: -18°C-on
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Fontos! A fehér penész a magas párát, 96-98% és 14-15°C-ot szereti szellős helyen. Akkor fog szépen érni a sajt, ha ez biztosított.
Nagyon fontos a pára és a hőfok pontos betartása végig az érlelés alatt. Ha nincs elég pára, sajtunk száraz, kemény lesz. Ha magas a hőfok, az érlelés meggyorsul, és a nem oda illő baktériumok kapnak teret a fejlődésben. A sajt bűzös, rosszízűvé válhat.