Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Autóápolás mesterfokon 2. rész

 

Belső ápolás

filtershop_auto

Sok ember számára az autója a második otthona. Gondoltad volna, hogy egy szemét mentes belső tér, ápolt kárpitok, kellemes illatok nagyban befolyásolhatják a vezetési stílust, közérzetet?

Korábbi cikkünkben a Filtershop segítségével összegyűjtöttük az autók külső ápolásának a műveleteit, és az ahhoz szükséges eszközöket. Az autók külső mosását követően a belső takarítással is foglalkozni kell. De nézzük is meg, hogy milyen belső ápolási műveleteket kell elvégezni ahhoz, hogy autónk belül is ragyogjon.

Hogyan lehet tökéletesen kitakarítani autónk belsejét?

Nincs is másra szükség, mint egy jó nagy adag türelemre, kellő anyagismeretre és megfelelő ápoló eszközökre. Ezeknek köszönhetően a végeredmény tökéletes lesz, és a műveleteket szórakozásnak élhetjük meg.

Hogyan is kezdjünk neki a műveletnek?

A belső alapos takarítás legelső lépése, hogy minden mozdítható, útban lévő tárgyat el kell távolítani az autóból, ami akadályozhatja a takarítási műveleteket. Ha már semmi sincs az utunkban, akkor kezdetét veheti egy alapos porszívózás. Elég időigényes művelet, de megéri befektetni az energiát legalább egyszer havonta. Az ülésközökre, résekre is nagy figyelmet kell fordítani. A zsiros, szennyezett felületeket pedig zsirtalanító kárpit tisztító szerrel kell megtisztítani. Fontos tudni, hogy a kosz és por nemcsak az autó külsején okozhat problémákat, hanem belül is, koptatja a belső kárpitokat, megkarcolhatja a műszerfalat is. Ha szeretnénk megóvni autónkat ezektől a káros hatásoktól, akkor porszívózzuk rendszeresen az üléseket, szőnyegeket, oldalsó kárpitokat, illetve tisztítsuk meg és ápoljuk a műanyag elemeket. Ezekkel megvédhetjük autónkat a makacs szennyeződésektől, s így a kellemetlen szagoktól is.

filtershop_takaritas

Műszerfal tisztítása

Amennyiben végeztünk a porszívózással, zsírfoltok eltávolításával akkor kezdődhet is a belső ápolás. Az autó belső terének műanyag elemei óriási terhelésnek vannak kitéve. Egyrészt porosodnak, másrészt a tűző nap pedig bontja a műanyagot, a festékanyagot, és ragasztó anyagot is egyben. Ha komolyan vesszük a műszerfal tisztítását, időt és energiát fordítunk rá, akkor autónk esztétikailag lényegesen újabbnak, rendezettebbnek fog tűnni. Ezt a belső felületét az autónak különben is könnyebb tisztán tartani, ápolni, mint többször javíttatni karosszériás szakemberrel. Tisztán tartásához nincs is másra szükséged, mint egy mikroszálas kendőre, és  ápoló spray-re. Rendszeres használatuk által a műszerfal tartósan fényes lesz, jelentősen csökkentik a szennyeződések lerakódását, az autóban kellemes illatot eredményeznek. A mikroszálas kendők használatakor nem keletkeznek, karcolások, sérülések a műanyag felszínén.  

filtershop_porszívó

Belső kárpitok tisztán tartása

Autónk kárpitját nagyon fontos lenne rendszeresen ápolni. Minél ritkábban van takarítva, annál rövidebb idő alatt használódik el, megy tönkre, ki rojtosodik, és fakul a színe. A belső alapos takarításnak nem csak esztétikai szerepe van, hanem  az élettartamát is növelheti, az autó későbbi értékét abban az esetben, ha el szeretnénk adni. A kárpit tisztításánál mindig fentről kell haladni lefelé. A tető kárpittal kell kezdeni, majd a fejtámlák megtisztítása után jöhetnek a háttámlák, végül pedig az ülések is. Végezetül a karfákat, a biztonsági öveket, valamint a műanyag felületeket kell át törölni. Egy szivacs, és kárpit tisztító hab segítségével könnyen elvégezhetjük ezeket a műveleteket rendszeresen. Egy jó minőségű kárpittisztító szerrel gyerekjáték lesz a takarítás. Be kell fújni a tisztítandó felületet csak, 1-2 perc várakozás után egy jó nedvszívó szivaccsal át kell törölni majd alaposan kiöblíteni. Végezetül nincs is más teendő mint a belső üvegek, szélvédő megtisztítása.

Reméljük cikkünk meghozta a kedvedet egy alapos külső, belső autó takarításhoz. Ha szeretnél széles választékban válogatni az autóápolási eszközök, tisztítószerek közül, akkor bátran látogass el a FilterShop webshopjára, ahol széles választékban megtalálsz minden szükséges autós kiegészítőt.  


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem